Iconic – Second Skin

Iconic – Second Skin

Jaar van release: 2022

Label: Frontiers Records

Frontiers Music Srl is verheugd de ondertekening aan te kondigen van een absoluut monsterlijke nieuwe hardrockgroep, Iconic. Met Michael Sweet (gitaar), Joel Hoekstra (gitaar), Marco Mendoza (bas), Tommy Aldridge (drums) en Nathan James (zang), is Iconic klaar om de hardrockwereld in vuur en vlam te zetten met de release van zijn debuutalbum ” Second Skin” op 17 juni 2022.

Michael Sweet: “Dit was een zeer verfrissende en unieke ervaring. Muzikaal heel anders dan Stryper, wat natuurlijk heel anders is dan alle andere projecten waar ik bij betrokken ben. Dit is meer een terugkeer naar het verleden en het voelde goed om dat te doen. Herinnerde me eraan hoe geweldig de muziek uit het verleden echt is”. “Toen de nummers waren gearrangeerd, boekte ik een studio en nam ik mijn gitaarpartijen op, wat altijd het grappigste deel voor mij is. Ik weet niet zeker waarom, maar ik denk omdat ik in de eerste plaats een gitarist ben en het is maar een van de meest creatieve en leuke onderdelen van het proces voor mij. Om de juiste toon te krijgen en de juiste onderdelen te spelen en alles bij elkaar te horen komen… het is zeer de moeite waard”, voegt hij eraan toe.

Joel Hoekstra: “De riffs waren allemaal erg comfortabel voor mij omdat ik de meeste heb geschreven. Ik heb absoluut een geweldig comfortniveau bij het spelen met Tommy Aldridge de interactie die we de afgelopen 8 jaar met Whitesnake hebben ontwikkeld is daar onderdeel van. Ik heb ook meegeschreven met Nathan, Michael en Alessandro in het verleden, dus alles voelde heel natuurlijk aan, ondanks dat dit een nieuwe band is”. “Michael vroeg me om riffs te schrijven zonder arrangement (zoals hij deed met George Lynch op de Sweet & Lynch-platen) en toen arrangeerde hij de nummers met wat hij had geschreven. Ik schreef melodieuze/hardrock-riffs, want dat was de sfeer die we hadden besproken en dan hadden alle solopartijen meer te maken met het proberen de vocale melodieën van Nathan te complimenteren vervolgt hij.

Nathan James: “Ik sta op een album met zoveel van mijn helden en het voelt geweldig, om eerlijk te zijn. Ik had het geluk om betrokken te zijn bij het schrijven van een paar nummers, maar echt alles wat ik hoor van de jongens, ik wist dat ik het kon. Ik heb ook het gevoel dat de jongens dingen hebben geschreven die perfect bij mijn stem passen. Dit zijn niet alleen geweldige muzikanten, het zijn geweldige songwriters. Ik heb de nummers van tevoren veel geoefend en daarna heb ik al mijn zang opgenomen in een geweldige studio in slechts vier middagsessies. Ik wilde er zeker van zijn dat het klonk zoals ik dat graag hoor en dat mijn zang de precisie had, die ik zo gewend ben te horen van mijn vocale helden, met wie veel van de jongens in een band hebben gespeeld. En natuurlijk was ik me er heel goed van bewust dat ik liedjes zou spelen met de vocale meester die Michael Sweet is. Ik voelde de druk zeker, maar ik deed gewoon wat ik voelde en dat werkte en ik ben erg blij met het eindresultaat”.

Tommy Aldridge: “Het was geweldig om wat fris, nieuw materiaal te spelen. Repeteren, delen, virtueel uitproberen was echter niet zo leuk als het live doen, maar gezien de wereldwijde omstandigheden, zal ik het accepteren. Ik probeer gewoon een ondersteunende omgeving te creëren voor alle betrokkenen, terwijl je toch plezier had in het proces. Het was gemakkelijk om te doen omdat deze nummers echt vanuit zichzelf spelen. Het was echt liefdeswerk, dus uiteindelijk heel weinig werk”.

Michael Sweet, bekend van zijn werk als gitarist/vocalist van de legendarische heavy metal band Stryper en zijn solowerk – met zijn direct herkenbare stem en gitaarstijl – is echt een naam die geen introductie behoeft bij de hardrockgelovigen. Joel Hoekstra, momenteel van Whitesnake en Trans-Siberian Orchestra, is een van de meest vooraanstaande gitaristen in de huidige hardrockscene, wiens fretwerk regelmatig wordt geprezen en bewonderd. Marco Mendoza’s cv spreekt echt voor zichzelf (Thin Lizzy, Black Star Riders, The Dead Daisies, Journey) en de legendarische bassist schittert, zoals hij altijd doet, hier. Tommy Aldridge, momenteel bij Whitesnake, heeft ook gespeeld met Ozzy Osbourne, Ted Nugent en Black Oak Arkansas, en wordt beschouwd als een van de grotere hardrockdrummers aller tijden. En met betrekking tot de leadzang is niemand minder dan Nathan James, zanger van Inglorious, maar verdiende ook zijn sporen bij TSO. En de fans uit het Verenigd Koninkrijk, kennen hem nog van The Voice UK.

Iconic is ontstaan ​​uit een idee van Serafino Perugino, president van het Frontiers label. Hij wilde de talenten van krachtpatser Nathan James omringen met gevestigde muzikanten uit de rock- en metalwereld om een ​​muziekstijl te spelen in de stijl van klassieke hardrock uit de jaren 80. Als we hem moeten geloven had hij voor de gitaren meteen gedacht aan Michael Sweet en Joel Hoekstra, aangezien ze al een paar jaar met het idee rondlopen om samen te werken. Bovendien waren Nathan en Joel vrienden uit hun tijd in Trans-Siberian Orchestra en Sweet was een fan van Nathan’s zang geworden na het horen van Inglorious. Met deze muzikale capaciteiten van twee enorm bekwame gitaristen aan boord en dito zangers, was het inschakelen van een krachtige ritmesectie het laatste hoofdingrediënt en dus werden Mendoza en Aldridge gevraagd om mee te doen en hun immense talent in de strijd te gooien. “Second Skin” is een goed album dat zo in het jaar 1987 gecomponeerd had kunnen zijn. Liefhebbers van degelijke onvervalst jaren 80 hardrock, kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑