Michael Schenker Group-The Unforgiven

Michael Schenker Group-The Unforgiven

Jaar van Release: 1999

Label: SPV Steamhammer

Zijn Scorpions en zijn roemruchtige UFO verleden zal hem altijd blijven achtervolgen. Als gitarist uit een van deze legendarische formaties, wordt altijd met huiver gekeken, wanneer deze een solo carrière starten, maar bij Michael Schenker is hier geen enkele twijfel. In zijn eigen band, laat hij steeds meer zien, dat de nummers zijn geschreven en gedreven zijn op zijn typische gitaarspel. The Unforgiven is het negende volledige studioalbum opgenomen door de verschillende MSG- line-ups en het zesde studioalbum van de hardrockband Michael Schenker Group, uitgebracht in 1999 .

Het idee van het album is, dat het nummers zouden zijn, nummers met een bandgevoel. En dat is de schoonheid van The Unforgiven , een zware Schenker-klassieker in elke betekenis van het woord: vette, groovende riffs die geleend zijn van de blues. Het album krijgt extra kleur door de aanwezigheid van zanger Kelly Keeling, die een vocale prestatie neerzet ergens tussen Coverdale, Dio en Tony Martin. Hij regeert. En bovendien past hij, als tegenwicht voor Schenkers ongelooflijke stapel aan riffs die op zichzelf lijken op Whitesnake, maar dan uit het Sykes-tijdperk met hier en daar een vleugje Gary Moore.

Hoe het ook zij, ik hou echt van het optreden van Kelly Keeling op de plaat. Hij schreef een aantal prachtige en vrij elegante melodieën en ook zijn uitvoeringen zijn behoorlijk genuanceerd. Er zijn verschillende nummers die klassiek MSG zijn: “The Storm”, “Tower”, “The Mess I’ve Made” en “Illusion” zijn allemaal van Schenker van topklasse. Mijn huidige favoriete nummers zijn “Hello Angel” en “Forever and More”, vooral omdat ze werkelijk uniek klinken in de catalogus van Schenker.

Het is zo’n zelfgemaakte mix, tot in de perfectie geproduceerd, maar onuitsprekelijk warm, waarbij zelfs de drums klinken als ruimtelijke aanwezige ondersteunende beat, terwijl Keeling en Schenker nieuwe manieren bedenken om de traditie het hof te maken. Ik hoop dat Michael deze band behoudt, of nog relevanter, ik hoop dat ze hem behouden.

De toon van Schenker is zwaarder en iets donkerder dan normaal. Ik hou ook van zijn akoestische spel op de plaat. De arrangementen zijn interessant en Michael speelt altijd goed. Als je fan bent van Michael Schenker is dit zeker een waardige toevoeging aan je collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑