Holy Soldier-Promise Man

Holy Soldier-Promise Man

Jaar van Release: 1995

Label: Forefront

Dit moet een van de meest ondergewaardeerde albums uit de jaren negentig zijn. Waarschijnlijk was de grootste fout die ze op dit album maakten niet hun verandering in geluid, maar het behouden van de naam Holy Soldier. Ik denk dat dit album veel beter zou zijn overgekomen als ze een andere naam hadden gekozen en een sticker op de hoes hadden geplakt met de tekst “met voormalige leden van Holy Soldier.” Als je de eerste twee albums van Holy Soldier hebt gehoord en denkt dat je met ‘Promise Man’ nog een dosis christelijkemetal gaat krijgen, zul je geschokt zijn. Het metalgeluid is hier nergens te bekennen, net zomin als Steven Patrick, die een van de beste stemmen in het genre heeft. Het enige dat vergelijkbaar is met hun vorige albums zijn drie van dezelfde leden en het feit dat David Zaffiro het produceerde met een fantastisch productiegeluid. Maak je daarnaast klaar voor wat alternatieve grunge met teksten die alles omvatten. De leadzang wordt gedaan door Eric Wayne, die wel over een goede stem beschikt en prima binnen het grungegeluid past. Een van de opvallende kenmerken van dit album is hun cover van Larry Norman’s “Why Don’t You Look Into Jesus.” Dit album is zeker de moeite waard om te beluisteren. Ik denk dat hun eerste twee albums zeer uitstekende christelijke metalalbums zijn en zijn daarom voor mij meer favoriet. Er staan ​​een aantal pakkende nummers op, zoals het titelnummer (dat gemakkelijk in je hoofd blijft hangen), ‘Cover Me’ (dat een vervormd refrein heeft). Er zijn zelfs een paar ballads die enigszins de oude dagen van hun voorafgaande periode benaderen. Als je “Promise Man” nog niet hebt gehoord, luister dan eens… als je het wel hebt gehoord, geef het dan een tweede kans met een nieuw perspectief en misschien ontdek je een geweldig album dat je over het hoofd hebt gezien of onderschat. Favoriete nummers: “Promise Man”, “My World”, “Cover Me” en “Sand”. Over het algemeen hangt er nog al een Pearl Jam sfeer op het album, misschien ook logisch op dat moment was de grunge in zijn hoogtijdagen. Ondanks het succes van Promise Man was Holy Soldier niet tevreden met het gebrek aan steun dat ze kregen van hun platenlabel ForeFront Records en de band verzocht om ontbinding van hun contract met hun label. In 1997, na een korte onderbreking, produceerde bassist Andy Robbins onafhankelijk op zijn eigen label (Spaceport Records) een live retrospectief album met zowel de huidige frontman Eric Wayne als de originele zanger Steven Patrick. Na de release van Encore werd Holy Soldier officieel ontbonden.

In 2005 werd de originele line-up van Holy Soldier in augustus herenigd voor een benefietconcert en mogelijk vervolg op een studioalbum. Maar nogmaals, de hereniging van Steven Patrick met zijn voormalige bandleden was uiterst kort. Plotseling zonder de originele zanger voor de derde keer, rekruteerde Holy Soldier de broer van de originele drummer Terry Russell, Don, om Patrick te vervangen en medio 2006 op te treden voor een reeks festivaldata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑