Pride Of Lions-Dream Higher

Pride Of Lions-Dream Higher

Jaar van release: 2023

Label: Frontiers Records

Pride Of Lions heeft nog altijd een speciaal plekje voor mij. In 2004 brachten zij het album “Destiny Stone” uit, met het uitstekende nummer “Letter To The Future” waarbij de tekst van dit nummer op het geboortekaartje van mijn dochter prijkt. Een geweldige tekst, wat zeer toepasselijk is voor ons. Van daar dat bij uitkomst van een album van Pride Of Lions, dit voor mij bijna verplichte aankoop is. Pride Of Lions is een Amerikaanse rockband die bekend staat om hun melodieuze rocknummers en sterke vocalen. Pride of Lions heeft geen introductie nodig. De samenwerking tussen melodieuze rocksongwriter en muzikant Jim Peterik en krachtpatserzanger Toby Hitchcock viert zijn 20-jarig jubileum met studioalbum nummer 7, `Dream Higher’. Twee decennia van melodieuze rocksongs in de trant van de hoogtijdagen van de jaren 90 en 80 toen rockmuziek een zeer vanzelfsprekende muziekgenre, die toen van veel airplay genoot op radio en tv.

Jim Peterik heeft zijn voorliefde voor melodieuze rock nooit verloren, een muziekstijl die hij ongetwijfeld heeft helpen smeden. Pride Of Lions laat alles horen wat je leuk zou moeten vinden aan het genre: krachtige zang, dankzij Toby Hitchcock, en onvergetelijke melodieën. Sinds de start van Pride Of Lions wilde Jim Peterik de luisteraars meenemen naar de glorie van zijn beste, meest succesvolle nummers. Zijn naam staat terecht in het pantheon van grote songwriters van melodieuze rock, vanwege zijn liefde voor melodie en stuwende rock. Zijn fenomenale opkomst naar de top heeft hij te danken met name door de geweldige nummers die hij mede schreef, zoals ‘Eye Of The Tiger’ uit de film ‘Rocky III’ (een onuitwisbare klassieker), ‘The Search Is Over’, ‘High On You’. en “I Can’t Hold Back”. Andere hits uit films volgden, zoals “Burning Heart” uit “Rocky IV” en Jim schreef samen met Sammy Hagar het themalied van de baanbrekende animatieklassieker “Heavy Metal”. Een langdurige en vruchtbare relatie begon in 1980 tussen Jim en de Southern Rockgroup .38 Special, waar hij mede-schreef aan de platinahits “Hold On Loosely”, “Caught Up In You”, “Wild-Eyed Southern Boys”, ” Fantasy Girl” en “Rockin’ Into The Night”. Jim was daar naast ook medecomponist voor Lynyrd Skynyrd.

Bij dit nieuwe album dan ook geen verrassingen, ze houden zich gewoon aan het oude recept. Het album is een brouwsel van de beste ingrediënten uit de voorbije melodieuze decennia, samengevoegd tot 10 sierlijk uitgevoerde stevige rockers en aansprekende (power)ballads, gebracht door een getalenteerde groep muzikanten en opgenomen met het scherpste oog en oor voor detail. De bandbezetting voor ‘Dream Higher’ bestaat uit Peterik (gitaar, keyboards en zang), Hitchcock (zang), Ed Breckenfeld (drums), Mike Aquino (gitaar), Bob Lizik (bas) en Christian Cullen (keyboards). en orkestratie). Met vierenveertig minuten melodieuze rock van de bovenste plank en honderd procent aanstekelijk – ik zou zelfs zo ver gaan om te zeggen “stadionrock”.

Op het album, “Dream Higher”, laten Jim Peterik  van de band Survivor en Tony Hitchcock  zien nog steeds in topvorm zijn.

Neem bijvoorbeeld albumopener ‘Blind To Reason’ – komt snel op gang met tempo en power, het energieke stuwende ritme dat het verdient om luid op een autoradio te worden gespeeld tijdens een lange zomerrit!

De titelsong ‘Dream Higher’ is een melodieus meesterwerk, dat energie en pit in overvloed uitstraalt en het vermogen heeft om een ​​brede glimlach op het gezicht van elke luisteraar, fan en volger te toveren. Ook al ben ik een hardrockfan in het hart en nieren, ik hou nog steeds van een goed rockalbum, met ‘Dream Higher’, dat begint geweldig! En ook steeds beter wordt – ‘My Destiny’ een ballad die het gevoel weet te creëren van een groot nummer als afsluiting van een podiumoptreden. Je weet wel, die terwijl de hele cast terugkeert naar het podium en het publiek allemaal meedoet! ! ‘Find Somebody To Love’ heeft misschien de titel van een ballad, maar het is op geen enkele manier, vorm van gedaante een ballad – verre van dat! ‘Find Somebody To Love’ is een van de meest bombastische en uptempo nummers die we tot nu toe hebben gehoord. Het is een stevige rock-‘n-roller!

Het album marcheert verder met ‘Another Life’ , en brengt een jaren tachtig rockgeluid naar voren dat bands als Boston, Chicago, Kansas en andere Amerikaanse stadsbands hebben ontdekt. Pride Of Lions heeft dat veertig jaar oude geluid aan componenten, maar veel beter vertaald. Op naar het volgende nummer ‘Renegade Heart’ , en levert wederom een AOR nummer af van klasse, de band houdt elke luisteraar stevig in zijn greep. En als je echt goed luistert, zijn er overal op ‘Renegade Heart’ sporen van Zweedse rock sensatie Europe en (collega) Amerikaanse rockers Heart te horen. ‘Driving And Dreaming’, een energiek nummer, met een hoog meezing gehalte.

Maar voordat ik je loslaat, zijn er nog drie nummers te gaan – waarvan de eerste, ‘Through It All’ , het enige nummer is dat langer dan vijf minuten duurt! Gedurende elke vijf minuten speelt ‘Through It All’ het geluid van de tachtiger jaren met moderne finesse om een ​​​​stadionrockend nummer te produceren waar elke bezoeker enorm van zal genieten. Genieten is een groot deel van wat Pride Of Lions levert. En voor het eerst op het album voert de band een echte ballad op ‘Everything To Live For’.  De ingehouden energie van een powerballad is een emotie, het gevoel dat het elk moment los kan komen. ‘Generational’ sluit een zeer goed album af en is een keiharde finale, het hardste van alle nummers.

Al met al is “Dream Higher” een indrukwekkend album van Pride of Lions, dat fans van melodieuze rockmuziek zeker zal aanspreken. Met krachtige vocalen, pakkende melodieën en sterke gitaarriffs is dit album zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑