Dokken-Under Lock And Key

DOKKEN – UNDER LOCK AND KEY

JAAR VAN RELEASE: 1985

LABEL: ELEKTRA

De release van Dokken’s Elektra Records uit 1985, Under Lock And Key , maakte de band niet tot een begrip in het hardrockwereldje, dat gebeurde pas een paar jaar later met de video “Dream Warriors”. Het luidde een periode in dat er rekening diende te worden gehouden met de vier rasartiessten. Hun vorige album Tooth and Nail en hun vervolginspanning Back for the Attack zagen allebei enorm commercieel succes. Under Lock and Key is het beste en meest consistente album van de band. Dit was de klassieke line-up van Don Dokken (zang), George Lynch (gitaar), Jeff Pilson (bas) en Mick Brown (drums) op het hoogtepunt van hun creatieve kracht. Er is geen enkele misstap op dit album en er is iets voor elke soort fan.

Het eerste nummer, “Unchain The Night”, opent met een synthgong en schone akoestische arpeggio’s, maar begint al snel in de versnelling te komen met Lynch’s kenmerkende, maar toch duidelijk vervormde gitaargeluid. De soepele zang van Don Dokken heeft precies de juiste hoeveelheid kracht. Het is een fantastische album-opener.

 ‘The Hunter’, de eerste single van het album, bereikte zijn hoogtepunt op nummer 25 in de Mainstream Rock-hitlijsten van Billboard. Het is een klassiek Dokken-lied, dat gaat over liefde zoeken en verliezen. Dit nummer heeft een mooie groovy sound geleid door de ritmesectie van Mick Brown en Jeff Pilson. Lynch draait nog een geweldige gitaarsolo in elkaar en Don zingt gepassioneerd, zoals hij dat kan.

 Het middelpunt van het album en mogelijk het meest populaire nummer van Dokken is het nummer ‘In My Dreams’. Te beginnen met een Def Leppard-achtige bandkoortje waarbij iedereen het refrein zingt. Het is een van de slechts drie Dokken-nummers die op de Billboard Hot 100-lijst, voor de volledigheid zijn de andere twee nummers “Alone Again” en “Burning Like A Flame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑