Stryper-Soldiers Under Command

STRYPER – SOLDIERS UNDER COMMAND

JAAR VAN RELEASE: 1985

LABEL: ENIGMA

Hoewel “The Yellow And Black Attack” al een behoorlijke schare fans trok. Met het album “Soldiers Under Command” zette Stryper zich met dit album commercieel op de kaart. Het album bereikte al snel de gouden status in Amerika.  De intense pop-metal met nummers als “The Rock That Makes Me Roll” en “Surrender” werden naaste de christelijke aanhangers, maar ook zeker door de niet-christelijke muziekliefhebber gewaardeerd. Ook de meeste recensies waren lovend en trokken hiermee menig metalfan over de streep. Met de nodige aandacht kreeg de groep ook steeds meer airplay bij de radiozenders en Stryper werd een grote hit op MTV, zonder overigens af te zien van de christelijke boodschap.  Ook in Midden Amerika en Japan krijgt de groep voet aan wal. Het duurt nog even voordat Europa, Stryper te zien krijgt. De Europese doorbraak is pas na het  volgende album “To Hell With the Devil”. Alleen zal dit niet de grote vormen aannemen, zoals in Amerika.  Ironisch genoeg, is lead zanger Michael Sweet beïnvloedt door Rob Halford van Judas Priest. Stryper en Judas Priest hebben daarintegen weinig gemeen tekstueel gezien. Voor het eerst waagt de groep, naast de hardrocknummers zich aan ballads. “First Love” en “Together As One”, goede ballads, maar in de metalwereld vaak bestempeld als veel te zoet en te veel gericht op de commercie. “Together As One” wordt uitgebracht als eerste single van de groep, gevolgd door “Reach Out” een nummer dat meer lijkt op de oorspronkelijke Stryper sound.De overige nummers kunnen worden aangeduid als stevige uptempo nummers met de nodige variatie en tempowisselingen. Mede door dit album krijgt de christelijk rockscene een breder publiek en wordt voor andere bands ook makkelijker een deal en airplay te krijgen. Christelijke hardrock oftewel White Metal is hiermee op de kaart gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑