Heart – Heart

Heart – Heart

Jaar van Release: 1985

Label : Capitol

In 1985 maakte Heart een dramatische comeback, gevoed door een al even dramatische wijziging van hun traditionele geluid. Een succesvolle hard rock band aan het einde van de jaren zeventig, de groep was in het begin van de jaren tachtig bijna van het gezicht van populaire muziek gevallen voordat ze besloten om een ​​transitie te maken naar meer mainstream pop / rock. Het resultaat was hun titelloze plaat, Heart , die deze Amerikaanse groep zijn grootste commerciële succes bracht, vijfmaal de status van platina bereikte.

 Onder leiding van de zussen uit Seattle, hoofdvocalist Ann Wilson en gitarist Ann Wilson , vond Heart onmiddellijk succes met hun debuutalbum Dreamboat Annie uit 1976 en de opvolger Little Queen het jaar erop. Sommige juridische verwikkelingen tussen vroege labels zorgden er echter voor dat de groep wat commercieel momentum verloor voordat ze tegen het einde van 1978 terugkeerde met de dubbel platina verkopende Dog and Butterfly . Na een trio van mindere releases in de vroege jaren 1980, verhuisde de groep naar Capitol Records en besloot om hun imago en hun muziek te verfraaien.

 Heart was het tweede album met de ritmesectie van bassist Mark Andes en drummer Denny Carmassi , na hun respectievelijke debuut op de Passionworks in 1983. Het album werd geproduceerd door Ron Nevison en maakte ook gebruik van verschillende externe muzikanten en songwritingteams om een ​​groot deel van het materiaal te schrijven en op te nemen in een gezamenlijke inspanning om het popmuziekpubliek te bereiken. Daarbij liet de groep de akoestische en volksgeluiden die in veel van hun vroege werk aanwezig waren, vrijwel geheel links liggen. Met het nummer “These Dreams” weten ze in amerika een nummer 1 hit te scoren.

Hoogtepunten op het album: These Dreams, If Looks Could Kill, The Wolf en All Eyes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑