Night Ranger – Big Life

Night Ranger – Big Life

Jaar van Release: 1987

Label : RCA Records

Night Ranger is een Amerikaanse rockband uit San Francisco, opgericht in 1979, die in de jaren tachtig aan populariteit won met een reeks albums en singles. De eerste vijf albums van de band hebben wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht  en hebben in totaal 17 miljoen albums verkocht. Het kwintet is vooral bekend om de powerballad ” Sister Christian “, die in juni 1984 op nummer 5 piekte.

Nadat hun succes eind jaren tachtig was afgenomen, splitste de band zich in 1989

Big Life, het vierde studioalbum van Night Ranger, verschijnt op 25 februari 1987 en is vooral bekend vanwege de single The Secret Of My Success, geschreven voor de gelijknamige film met Michael J. Fox in de hoofdrol. Helaas voor Night Ranger flopte de single gigantisch, hoewel de video heel vaak te zien was op MTV. Hearts Away, gecomponeerd door Blades, was de tweede single en deze piekte slechts op plek 90 in de Hot 100 chart. Het aardige nummer Colour Your Smile, ook een Blades-compositie, haalde de hitparade helaas niet.

Big Life bevatte een redelijk volwassen Blades-Keagy-songwriting, waaronder de genuanceerde fanfavoriet “Rain Comes Crashing Down”, geïnspireerd op een stormachtige middag in Californië. “Carry On”, gezongen door Keagy, deed het meest denken aan de klassieke Night Ranger

 Big Life is toch een typisch Night Ranger-album met veel mooie melodieën en lekkere meezingnummers. Helaas werd Night Ranger nu geconfronteerd met hevige concurrentie van glamrockbands zoals Bon Jovi en Poison , terwijl de algehele smaak begon te verschuiven naar “bad boy” -groepen zoals Guns N ‘Roses . Bovendien beschouwden sommige Night Ranger-fans de Hollywood- flirten van de band als bewijs van “uitverkoop”, wat wordt weerspiegeld in een lichte daling van de albumverkoop voor Big Life .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑