Gary Moore – Wild Frontier

Gary Moore – Wild Frontier

Jaar van Release: 1987

Label : Ten

Sterk album die inderdaad de tand des tijds niet helemaal heeft overleeft. Dit komt met name door het gebruik van een drumcomputer, en als je weet hoe die klonken in de jaren ’80….. In tegenstelling tot zijn eerdere, wat meer recht toe – recht aan hardrockplaten, komt Moore hier met een aantal sfeervolle, melancholische songs. Dat zal voor een groot deel hebben gelegen aan de dood van zijn maat Phil Lynott het jaar daarvoor. Wat begint dit album overdonderend met Over The Hills And Far Away, deze beland zelfs nog in de Nederlandse hitparada en Wild frontier.

Op het nummer The Loner (wat een Super instrumentaal)  laat de gitarist nog maar even zien uit wat voor een hout hij is gesneden geweldig. Jammer ook van de slappe cover Friday On My Mind. Maar door het blikken jaren ’80-geluid hoor ik nog steeds een geïnspireerde muzikant. Maar de laatse 3 nummers maken wel heel veel goed. Strangers in the darkness, een goede Ballad en ja Thunder Rising. Met zo’n titel kan je ook niets anders verwachten dan een snel rockend nummer wat maar niet ophoudt..heerlijk.
Johnny Boy is een mooi slot en eerbetoon aan Phil Lynott.
het album bevat een vleugje ierse folk, wat ik wel kan waarderen. Helaas vind ik het album in zijn geheel een beetje onsamenhangend.

Hoe veel beter de sound had kunnen zijn blijkt uit de registratie van deze tour, opgenomen in Zweden, met oa Eric Singer (KISS, Black Sabbath, Alice Cooper) op drums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑