Bloodgood – Rock In A Hard Place

Bloodgood – Rock In A Hard Place

Jaar van Release: 1988

Label : Frontline

Het klopt dat elk van de Bloodgood-albums uit de jaren tachtig unieke eigenschappen heeft waardoor ze zich onderscheiden in het religieuze circuit. Elk Bloodgood album heeft zo zijn fans, maar velen vinden dat “Rock In A Hard Place” uit 1988 de meest commerciële was.

Met dit album is er zeker een meer toegankelijke houding m.b.t. melodieuze metal en commerciële hardrock dan de muziek, die zie hiervoor maakte. Opener “Shakin ‘It” is zo’n stuk, een opvallende boogie-achtige hard rocknummer. In het oude straatje ligt meer het nummer “Heaven On Earth”. Deze vertoont versnelde riffs en non-stop hooks.  David Zaffario’s kan hier zijn behendige solo-vaardigheden laten gelden.

Met “Never Be The Same” is  Bloodgood  meer op de commerciële hardrock tour. “The Presence” brengt de commerciële aspecten naar het volgende niveau, maar is beter doordacht en bovengemiddeld van kwaliteit op dit album

“Seven” is het nummer waarbij de stijlen van metal en hardrock goed worden gecombineerd en een van de hoogte punten van het album.

Met “She’s Gone”  wordt het album vertegenwoordigt door een excellente dramatische ballad en mijns inziens de favoriet van het album. Aan de gereserveerde kant is “The World Keeps Movin ‘Around”, met  melodieuze hardrock op basis van akoestische- en  ritmegitaar, die het nummer tot een up-tempo nummer maken, maar niet weet te raken.

Het nummer  “What Have I Done?” is het slotnummer, maar het nummer kan jammer genoeg geen potten breken. Al met al een album, die net boven een voldoende uitkomt, waarvan je enkele nummers vaker zult draaien, maar het merendeel van de nummers zal je links laat liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑