Survivor – Too Hot To Sleep

Survivor – Too Hot To Sleep

Jaar van Release: 1988

Label : Scotti Bros.

Dit album was de laatste release van de band, tijdens hun meest succesvolle periode. Het was helaas ook een nogal over het hoofd gezien juweeltje. De band heeft voor dit album hun sound een beetje veranderd. Terwijl hun keyboard zware geluid zorgde voor enorme hitalbums met Vital Signs en When Seconds Count, wordt de aanwezigheid van dat keyboardgeluid meer dan normaal naar de achtergrond geduwd ten gunste van een meer agressief gitaargeluid. Hoewel het album nog steeds onder de AOR-vlag zou vallen, is dit zeker een meer gitaarrockgeoriënteerde richting voor het materiaal.

En het is een goed, nee, geweldig album. Het openingsnummer op Too Hot To Sleep , “She’s A Star”, is een hoogstandje met een rokend hete gitaarlijn door het hele nummer. Het nummer “Desperate Dreams” en “Didn’t Know It Was Love” zijn mijn persoonlijke favorieten.

De band werd een driedelig, omdat ze sessiespelers gebruikten voor hun ritmesectie. Zanger Jimi Jamison was nog krachtiger met een flinke dosis gruis toegevoegd aan de mix. Frankie Sullivan was in staat om veel meer te shredden op de gitaar en hoewel de keyboards van Jim Peterik niet zo prominent waren als vroeger, was hij nog steeds verantwoordelijk voor veel van de daadwerkelijke songwriting.

In werkelijkheid staat er geen enkel slecht nummer op het album. Survivor heeft deze laatste zucht van grootsheid misschien plat zien vallen bij het grote publiek, maar degenen onder ons die hardcore fans waren en blijven, kennen de waarheid, dit album is werkelijk schitterend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑