Saraya-Saraya

SARAYA – SARAYA

JAAR VAN RELEASE : 1989

LABEL : POLYDOR

Het was bijna onvermijdelijk dat een heruitgave van hun klassieke debuutalbum snel zou verschijnen. In tegenstelling tot de scène van vandaag waren er eind jaren tachtig niet echt veel vrouwen in rockmuziek. Artiesten zoals Vixen, Lita Ford en Femme Fatale wisten aandacht te krijgen voor de seksuele en visuele benadering, maar Saraya was meer bezig met de muziek en de kwaliteit ervan. Sandi was duidelijk altijd het middelpunt, maar het was gewoon een beetje subtieler en verfijnder, met de stem belangrijker dan het uiterlijk.

Gevormd in 1987 door Sandi en toetsenist Gregg Munier (overleden in 2006), en oorspronkelijk bekend als Alsace Lorraine (de titel van een korte instrumentale op het album), breidde de line-up zich uit met gitarist Tony Rey (de originele axeman in Danger Danger), bassist Gary Taylor en drummer Chuck Bonfante. De gecreëerde muziek was stijlvolle hardrock in plaats van de poppy AOR die Vixen en Heart destijds aanboden. Zelfs tot op de dag van vandaag geeft de geweldige opener ‘Love Has Taken It’s Toll’ nog steeds een glimlach op mijn gezicht wanneer ik het hoor, de bluesy akoestische opening die plaats maakt voor een enorme riff van Rey, het drijvende ritme dat het nummer voortstuwt, en bedekt met Sandi’s warme zang. En er is geen slecht nummer op het album, van het commerciële ‘Healing Touch’ en ‘Back To The Bullet’ via de harde rock van ‘One Night Away’ en het opzwepende ‘Runnin’ Out Of Time ’tot het humeurige’ Gypsy Child ‘en’ St. Christopher’s medaille. ‘

Het is misschien nog te vroeg om over een nieuw album te praten, maar rol op Firefest en we zullen zien waar het verder gaat. Voor nu is het een geweldige kans om een ​​rockklassieker te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑