Giant-Last Of The Runaways

Giant-Last Of The Runaways

Jaar van Release: 1989

Label: A&M

Giant’s “Last of the Runaways” verdiende zoveel meer dan het in werkelijkheid kreeg. Helaas was de tijd er niet rijp voor – in 1989 waren de hoogtijdagen van albumgeoriënteerde rock allang voorbij. Ondanks de hoge productiewaarde,  kwaliteit en uitstekende zang en riffs van Dann Huff , is “Last of the Runaways” op de een of andere manier verloren gegaan in de overgangsperiode van de jaren ’80 naar de jaren ’90. Toch zullen er altijd rockfans, die een kunstwerk echt kunnen waarderen als ze het zien, ongeacht andere factoren. Het debuutalbum van Giant heeft veel te bieden – van stevige rockers, gevoed met waanzinnige riffs, tot emotionele powerballads, het hele album is een puur melodieus paradijs.

“Last of the Runaways” maakt een duidelijk statement vanaf het eerste nummer – “I’m a Believer” is een solide rocker met een van de meest huiveringwekkende,  gitaarintro’s. Wat daarna volgt is een mooie, uitgebalanceerde selectie van arenarocknummers, die perfect de artistieke vaardigheden en kwaliteiten van Giant demonstreren. “Innocent Days”, “Can’t Get Close Enough” en “No Way Out” zijn slechts enkele van de gevaarlijk obsessieve rocktornado’s die op dit album te horen waren. Ik bewaar het beste voor het laatst – “Last of the Runaways” geeft ons drie van de grootste powerballads ooit geschreven – “Love Welcome Home”, “It Takes Two” en natuurlijk hun commercieel meest succesvolle nummer, “I’ll See You in My Dreams”. Hoe Dann en de rest van de jongens zulke krachtige en emotioneel geladen kunstwerken schreven.

” Last of the Runaways” sloot de jaren ’80 op een uitstekende manier af, met uitstekend muzikaal vakmanschap en een prachtige selectie rockers. Ik kan het niet genoeg aanbevelen! De volgende stap van Giant – het tweede album “Time to Burn” bewees opnieuw dat ze niet je gewone hardrock/hairmetalband waren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑