FM-Tough It Out

FM-Tough It Out

Jaar van Release: 1989

Label: Epic

FM’s debuutalbum, Indiscreet, zette de perfecte toon. Dit was een Britse band met hun ogen stevig gericht op de Amerikaanse markt en speelde muziek die gelijk was aan, zo niet superieur, dan meesters van het vak zoals Foreigner, Journey en Survivor. Dat ze geen significante verkooppositie hadden verdiend, was schokkend, maar het voedde alleen hun vastberadenheid om terug te komen met hun tweede album, de stoïcijnse titel, Tough It Out. Tough It Out, oorspronkelijk uitgebracht in 1989, heeftt alle opwinding van hun eerste album en doordrenkt het met eersteklas productie en een energie. Het eindresultaat is werkelijk een van de beste AOR-albums.

“Tough it out” in het bijzonder bevat het originele 11-track album. Achteraf bleek “Tough it out” artistiek een enorme sprong voorwaarts voor de band. Niet zozeer qua songwriting (zoals “FM” vanaf dag één eersteklas AOR bood) maar qua arrangementen. Er is een essentie van extravaganza die voortkomt uit “Tough it out”, of het nu de veel zwaardere vervormde gitaren zijn, het grotere drumwerk of de intense vocale uitvoeringen, op het tweede “FM”-album draait de band alles op elf met behoud van dezelfde geweldige songwriting van hun debuut.

De line-up bleef ook ongewijzigd sinds hun debuut met zanger-meesterbrein Steve Overland, gitarist Chris Overland, bassist Merv Goldsworthy, drummer Pete Jupp en toetsenist Didge Digital. Van het aanstekelijke refrein van het openingstitelnummer waarvan je weet dat je in het beste rockfeest uit de jaren 80 zit dat je waarschijnlijk hebt gemist bij de release, gevolgd door het geweldige “Bad Luck”, de hit “Someday you’ll come running”en “The Dream that Died”.

Desmond Child (Bon Jovi, Poison) voegde ook wat songwriting en productie toe aan dit juweeltje. Ze klinken een beetje als Bon Jovi, maar blijven toch uniek in hun stijl. Als je van AOR/Melodic Rock/Metal houdt, moet je dit in je verzameling hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑