Zinatra – The Great Escape

Zinatra – The Great Escape

Jaar van Release: 1989

Label : Phonogram

In 1989 wordt begonnen met de opnamen van hun tweede album, The Great Escape. Tussen de opnames door treedt de groep op in China, Thailand en Zuid-Amerika waar de melodieuze rock goed ontvangen wordt. In Nederland heeft de band minder succes, onder andere omdat Zinatra niet optreedt in clubs en dus niet zo vaak live te zien is.

Tijdens de opnamen voor The Great Escape wordt in 1990 de tweede gitarist, Sebastiaan Floris, vervangen door Robby Valentine. De toetsenist neemt veel van de composities voor zijn rekening. Een aantal nummers wordt geschreven door de Amerikaan Paul Laine (van de band Danger Danger). Mede hierdoor maakt het album een volwassener indruk dan de voorganger, maar wederom is het album in Nederland geen succes terwijl in verre landen de groep populair is. De single There She Was bereikt in Nederland alleen de tipparade. In tegenstelling tot hun debuut, heeft de toetspartijen meer de bovenhand gekregen. Naar mijn mening was het beter geweest de band met twee gitaristen voort te laten bestaan en een prominentere rol voor de gitaren weg te leggen. Nummers zijn goed, maar waren dan rauwer geworden en niet zo gepolijst.

 In 1991 verlaat Robby Valentine de band om zich op zijn solocarrière te richten. Vanwege de tegenvallende platenverkoop, verbreekt Phonogram het contract met Zinatra.

 In 1992 geeft Zinatra op het Cheese Mania festival een afscheidsoptreden. De zanger, Jos Mennen, vervolgt zijn loopbaan bij een band onder zijn eigen naam, Mennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑