Eyes – Eyes

Eyes – Eyes

Jaar van Release: 1990

Label : Curb Records

In 1988 opgericht door drummer Aldy Damian (ex- L.A. Rocks) samen met  zanger Jeff Scott Soto (ex-Yngwie Malmsteen) en gitarist Steven Dougherty. Zoals wel vaker het geval is met bands uit Los Angeles kan enige bluf hen niet ontzegd worden. Dalmian en co. lanceren direkt het bericht al zou men een grote deal te hebben met een platenmaatschappij, maar uiteindelijk verschijnt de door Spencer Proffer geproduceerde debuut-cd  twee jaar later bij Curb Records. De release bevat een cd vol westcoast rock waar op dat moment er legio van zijn.  Met “Callin’ All Girls” en “Every Single Minute” opent het album sterk. Hierna volgt er een prima cover “Don’t Turn Around”, hierna gevolgd door het zwakker “Miss Demeanor”. Topper van de plaat is ongetwijfeld het nummer “Young And Innocent” een echte AOR klassieker. Met “Walkin’ Fire” en “Wired For Love” lijkt het erop dat deze lijn wordt doorgetrokken. Met “Nobody Said It Was Easy” wordt er nog een goede ballad toegevoegd, maar daarna volgen er nog 3 zwakke broeders op het album, namelijk “Can’t Get Enough”, “Start Livin’” en “Somebody 2 Love”. Mede door het uitblijven van het succes besluit Jeff Scott Soto het bijltje erbij neer te gooien. Halverwege ’92 wordt deze vakante positie overgenomen door Mark Weitz en is het wachten op de tweede cd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑