Heart-Brigade

Heart-Brigade

Jaar van Release: 1990

Label: Capitol Records

Heart keerde op 26 maart 1990 terug met hun derde album met hun inmiddels gladde pop/rock. Net als zijn twee voorgangers was ‘Brigade’ een commerciele hit en bereikte het nummer 2 positie in de Billboard Magazine Pop Album Chart.

De bandleden bleven hetzelfde voor het vierde album op rij. Zangeres Ann Wilson, gitarist/zangeres Nancy Wilson, toestenist/gitarist Howard Lees, bassist Mark Andes en drummer Danny Carmassi waren als een goed geoliede machine een hechte band geworden. Met betrekking tot het schrijven van het materiaal voor dit album hadden ze toch de hulp nodig van menig andere songwriters. Maar liefs 9 van 13 nummer waren afkomstig van songwriters buiten de band.

Het album was een welkome terugkeer naar meer gitaargeluid, in plaats van het overheersende keyboard sound van hun laatste release. Het heeft ook een paar hardere rocknummers, waardoor het algehele geluid dichter bij Heart ligt dan bij ‘Bad Animals’. De nummers hebben misschien niet de algehele kwaliteit van de twee eerder genoemde release, maar het album maakt dit goed, door de kwalitatieve goede vocale uitvoering van Ann Wilson op dit album nadrukkelijk naar voren te laten komen.

‘All I Wanna Do Is Make Love To You’ bereikte de nummer 2 positie op de Amerikaanse Singles Charts en was daarmee hun laatste grote hit. Voor de vocale prestatie van Ann Wilson op de ballad “Secret” is ongeevenaard. De kracht van haar stem komt hier volledig tot haar recht. Ook is het goed om te horen dat een nummer als “Wild Child” weer een rocknummer is geworden volgens de aloude Heart-traditie. En voor het favoriete nummer op het album met name ook door het gitaargeluid, dat hierop weer ouderwets aanwezig is. “The Night” is een nummer gebaseerd op een reeks powerakkoorden en komt gelukkig ook dicht bij het pure hardrockgeluid. Verder is ook het nummer “Call Of The Wild” het benoemen meer dan waard.

Brigade was het laatste van de drie albums, die Heart commerciel gezien het meest hebben gebracht. Het is niet alleen een herinnering aan een band die in de jaren 90 en 80 een van de populaire bands ter wereld waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑