Y&T-Ten

Y&T-Ten

Jaar van Release: 1990

Label: Geffen Records

Net als hun vorige album, “Contagious”, dat 3 jaar eerder werd uitgebracht, was “Ten” weer een poging tot de Glam Metal die de band onder de knie had op zijn voorganger. Echter; helaas is dit album niet zo goed als “Contagious”. Maar toch is het een goed album geworden. In de tijd Contagious niet gekocht, te maken met keuzes. In 1990 vond ik dat er op zijn minst een Y&T album in de cd-kast moest staan.

Het album opent met het keiharde “Hard Times” en lijkt erg op zijn voorganger, ‘Contagious’. Dus als je dat album leuk vond, is de kans groot dat je dit ook leuk vindt.

Dit is vrijwel 100% Glam Metal. Ik weet dat de fans van het eerste uur van de band, dit niet willen toegeven dat ze een Glam Metal-tijdperk hadden, maar de waarheid is dat ze dat wel deden. Dit is precies hoe LA Strip Glam Metal klinkt. Vergelijk dit maar eens met andere Glam Metal albums zoals Dokken of White Lion. Klinkt erg vergelijkbaar. Maar net als Dokken of zelfs vroege RATT, behoudt Y&T een deel van hun Heavy Metal-roots, dus het verschijnt hier als een secundair genre. Sommige nummers zijn zwaarder dan andere.

Beste nummers naar mijn bescheiden mening zijn de eerdergenoemde “Hard Times”, “Don’t Be Afraid of the Dark” (een echt geweldige Glam Metal-ballad aan de zware kant), “City” en het echt goed geschreven, “Come In from the Rain”. Deze nummers behoren tot mijn favorieten van dit album. Misschien is dit album niet de juiste afspiegeling van de muziek die Y&T door de jaren heeft gemaakt, maar het is album dat de tand des tijds heeft doorstaan. Je kunt dan nog altijd het live album uit 1991 aanschaffen “Yesterday And Today Live”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑