Winger -In the Heart of the Young

Winger -In the Heart of the Young

Jaar van Release: 1990

Label: Atlantic Records

Dit was Winger’s tweede studioalbum, uitgebracht in 1990. Het gaat eigenlijk verder waar het eerste album ophield, met een soortgelijk soort melodieuze rockmuziek, sommige meer aan de pop/rock-kant. Er staan misschien wat cliche matige teksten op dit album. Enkele van mijn favoriete nummers zijn:

“Easy Come, Easy Go” – een up-tempo nummer dat nogal leuk van aard is. Ook al is het een vrolijk nummer, het bevat de regel “This will not break my heart, don’t you know.”

“Rainbow in the Rose” – dit nummer heeft een ongebruikelijke constructie voor een rocknummer, met veel verschillende secties en een lange gitaarsolo aan het einde. De tekst gaat over iemand die op zoek is naar iets ongrijpbaars. “Under One Condition” – dit nummer is een van hun zachtere ballads, over een stel dat probeert met elkaar om te gaan. “Miles Away” – deze powerballad, over een relatie die voorbij lijkt te zijn, was begin jaren ’90 een populaire single voor hen. Ik denk dat Kip het goed doet met de hogere zang op dit nummer en het volgende nummer, “In the Heart of the Young” – dit titelnummer heeft nogal een omslachtige tekst. Een verhaal vertellen over een wereld waarin mensen vechten voor iets waarin ze geloven. Verder heeft het album mij niet zo kunnen bekoren, in die tijd kon je nog niet alle nummers beluisteren en ga je vaak af op de blikvangers, zoals je ze kreeg voorgeschoteld bij MTV en andere rockstations. Voor mij staan er te weinig goede nummers op om dit een top album te noemen. Wanneer de lijn was doorgetrokken van bovengenoemde nummers, was er zeker sprake geweest van een geweldig album. Maar helaas staan er net te veel mindere nummers op, niet dat ze slecht zijn maar halen het gemiddelde van het album naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑