Riverdogs-Riverdogs

Riverdogs-Riverdogs

Jaar van Release: 1990

Label: Sony

Het self-titled debuutalbum “Riverdogs” van de Amerikaanse rockband Riverdogs, uitgebracht in 1990. Het debuutalbum van Riverdogs is een ware schatkist van melodieuze rocknummers. De band bestaat uit een aantal zeer getalenteerde muzikanten, waaronder zanger Rob Lamothe, gitarist Vivian Campbell (bekend van Dio en later Def Leppard), bassist Nick Brophy en drummer Marc Danzeisen.

Het album opent met “American Dream”, een pakkend rocknummer met een geweldige gitaarriff en een krachtige zangpartij van Lamothe. Het daaropvolgende nummer, “The Revolution Starts Tonight”, is een energiek rocknummer met een indrukwekkende gitaarsolo van Campbell.

Het album bevat ook enkele rustigere nummers, zoals “Toy Soldier” en “Rainy Days”. Deze nummers laten de veelzijdigheid van de band zien en laten horen dat ze niet alleen maar hard kunnen rocken, maar ook in staat zijn om gevoelige ballads te schrijven.

De productie van het album is uitstekend en laat de verschillende instrumenten goed uitkomen. De nummers zijn goed opgebouwd en hebben pakkende melodieën die blijven hangen. De zang van Lamothe is bijzonder indrukwekkend en past perfect bij de muziek.

Al met al is het debuutalbum van Riverdogs een uitstekend voorbeeld van melodieuze rock op zijn best. De band is zeer getalenteerd en weet de luisteraar te overtuigen met krachtige gitaarriffs, sterke vocalen en goed opgebouwde nummers. Het album is tijdloos en wordt nog steeds gewaardeerd door fans van het genre. Dit is een album dat je niet wilt missen als je een liefhebber bent van rockmuziek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑