Casanova – Casanova

Casanova – Casanova

Jaar van Release: 1992

Label : Tribunal Records

Tribunal Records heeft op 13 april een releasedatum vastgesteld voor de heruitgave van het 1990-titelloze debuutalbum van de Duitse hardrockband CASANOVA .

Hoewel CASANOVA misschien geen begrip is geworden in de hardrockscene van de jaren 90, was het niet vanwege een gebrek aan geweldige nummers en drive om te slagen.

De wortels van CASANOVA begonnen in zulke klassieke en gewaardeerde Duitse hardrock / heavy metal bands zoals MAD MAX en WARLOCK .

Gevormd in 1990 toen WARLOCK- superproducent Henry Staroste Michael Voss en Michael Eurich samenbracht , verkocht CASANOVA ’s debuutalbum uiteindelijk 170.000 exemplaren.

“Casanova” is al jaren uitverkocht en is tot nu toe nooit in de Verenigde Staten uitgebracht. Met de voorraad die in de loop der jaren is afgenomen, is de prijs voor het verkrijgen van een origineel exemplaar van “Casanova” omhooggeschoten naar prijzen boven de $ 100. Dus omdat het 20-jarig jubileum van de band is, heeft Tribunal besloten om een ​​nieuwe luxe editie van het album te presenteren die niet alleen geremasterde audio, maar zeven bonusnummers bevat.

Het album begint sterk met het nummer Don’t Talk About Love, een lekkere melodieuze hardrocksong. In het zelfde straatje liggen de nummers Burning Love en  Living A Lie. Met The Girl Is Mine is de eerste compositie die wat tegenvalt, qua melodie en zang en heeft niet veel om handen. Met Rome Burns krijgen we een akoestisch niemendalletje. Met Love Lies keert de groep weer terug in lijn als het openings nummer, een lekkere hardrocknummer in de trant van het oude Bon Jovi. Dan volgen er drie mindere tracks, Bang Bang, Sticky Sweet en  Back To The Wall, daarna sluit de band met  Ride The Wings Of Freedom, Hollywood Angels en Heaven Can Wait gelukkig weer af zoals ze zijn begonnen. Over het algemeen een lekkere meebruller in het genre melodieuze hardrock/AOR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑