Aerosmith – Get A Grip

Aerosmith – Get A Grip

Jaar van release: 1993

Label: Geffen 

Het duurde vier jaar voordat Aerosmith op 20 april 1993 met de opvolger van het succesalbum Pump kwam, maar het resultaat was het wachten meer dan waard. Get A Grip, met de beroemde uierpiercing op de cover, werd het eerste nummer 1-album van de band in Amerika en bracht een reeks hitsingles voort. In 1986 blies de nieuwe versie van Walk This Way door Aerosmith en Run-D.M.C. de carrière van de hardrockers nieuw leven in, nadat deze in de loop van de jaren tachtig een beetje was ingezakt. De band maakte de twee uiterst succesvolle albums Permanent Vacation (1987) en Pump (1989), waarvan hitsingles als Dude (Looks Like A Lady) en Love In An Elevator getrokken werden.De bandleden namen een kleine pauze voordat ze in 1992 met de opnames van Get A Grip begonnen. Voor het schrijven en uitvoeren van de tracks had Aerosmith een groot aantal beroemdheden aangetrokken. Zo schreven behalve Steven Tyler en Joe Perry onder anderen Jim Vallance (bekend van vele Bryan Adams-hits), Tommy Shaw van Styx en Desmond Child mee aan de tracks. Megaster Lenny Kravitz was niet alleen co-auteur van het nummer Line Up, maar was er zelf ook in te horen. Eagles-ster Don Henley zong mee in de hit Amazing. Behalve dat schitterende lied hadden ook Cryin’, Eat The Rich, Livin’ On The Edge en Crazy veel succes in de charts, mede dankzij de memorabele videoclips. Voor drie van deze video’s werd de net ontdekte jonge schoonheid Alicia Silverstone gecast.Ondanks het succes van de singles biedt Get A Grip meer dan alleen hits. De titeltrack en Shut Up And Dance zijn bijvoorbeeld niet te missen rocksongs en Joe Perry staat even in de spotlight in het door hem gezongen en geschreven Walk On Down. Overigens opent het album met een vierentwintig seconden durend intro, waarin een knipoog naar Run-D.M.C.’s versie van Walk This Way zit. Get A Grip sluit af met de wat overbodige korte bluesy instrumental Boogie Man.Een album van het niveau Toys In The Attic (1975) of Rocks (1976) heeft Aerosmith nooit meer gemaakt. Toch is Get A Grip een sterke rockplaat vol klassiekers, waarvan Livin’ On The Edge onze favoriet is.  Het was ook het laatste reguliere album op het label Geffen. De band nam wederom vier jaar de tijd voor de opvolger Nine Lives, uitgebracht door Columbia Records. Wel verscheen in 1994 nog de compilatie Big Ones, met enkele nieuwe tracks en het beste van Permanent Vacation, Pump en Get A Grip verzameld. Ook al zijn die drie platen allemaal sterk genoeg, stiekem is Big Ones de beste Aerosmith-cd die de band in zijn meest commerciële periode heeft uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑