Def Leppard – Adrenalize

Def Leppard – Adrenalize

Jaar van Release: 1992

Label : Mercury

1992 en het muzikale landschap is veranderd! Ik hoef niet uitgebreid uit te leggen, maar de gebruikelijke muzikale rockgenre vaart een andere koers. In de jaren 80 toen er grote deals werden gesloten om dat “hard” rock in is, trekt ook een aantal muzikanten\bands aan, die alleen maar een graantje willen meepicken. Hierdoor raakte de markt oververzadigd.

De band uit begin jaren 80, met een sublieme voorganger in Hysteria, krijgt een dubbele moeilijke opgave, want de grote koning van de riffs, de heer Steve Clark, stierf in januari 1991! Voor mij en sommige anderen, deed ook de kwaliteit van de liedjes! Dus als mijn geheugen mij correct is, werden vijf nummers op Adrenalize samen geschreven door Clark Dat was eigenlijk achteraf het teken geweest, maar hier nu zijn we jaren later en je eindelijk ontdekt hoe belangrijk Clark voor Leppard was.

 “Let’s Get Rocked” – OK, ik moet toegeven. Toen dit werd uitgebracht als de eerste single, vond ik dit nog niet zo gek, maar ook geen topnummer als single uit te brengen. Het is vrij duidelijk dat dit een voortzetting is van Hysteria en dat hebben velen van de bands dit gedaan. De drums met dank aan Allen hebben het grote percussiegeluid en Phil Collen flitst met diverse gitaar solo’s en een man, dat is waar Steve Clark wordt gemist. Terwijl Clark de echte gitaarslinger was, speelde hij niet zo veel dezelfde gitaarlijnen als Collen, maar meer firtuoos – meer impact zou je kunnen zeggen.

 “Heaven Is” – Leppard weet dat het allemaal om airplay en videoplay gaat en dat is wat ‘Heaven Is.’ De ‘Heaven Is’ is een rechttoe rechtaan rocknummer.

“Make Love Like A Man. De vibe van het deuntje is goed met het gebruik van de percussieve beats van Allen.

 “Tonight” – Dit is ook een goed nummer. Natuurlijk, het is typisch Lep- voer, maar het is een goed gemengd stuk melodieuze rock met zowel akoestische als elektrische gitaren.

“White Lightning” Dit is een grote explosie van tribute rock voor hun gevallen kameraad! Episch bouwliedje beginnend met een solo en als Joe en jongens meer van dit soort hadden gedaan op Adrenalize , dan zou ik er helemaal voor zijn geweest!

“Stand Up (Kick Love Into Motion) moet bekennen dat het achteraf een best goed geschreven nummer is.

“Personal Property” een behoorlijk fatsoenlijke rocker op de oude Leppard stijl.

 “Have You Ever Needed Someone So Bad” een nieuw geluid smeden met de schrijfstijl op Hysteria, maar hier proberen ze het te dupliceren en te verslaan, Te voor de hand liggend … niet erg origineel.

 “I Wanna Touch” na het vorige nummer niet een nummer die meteen aanslaat.

“Tear It Down” een beetje recht toe recht aan nummer ala Ac/dc, dit is toch iets beter dan de nummers 8 en 9 op de plaat.

Tot slot, interessant verslag als je op de historische feiten terugkijkt met de tragische gebeurtenis in je hoofd van je bandlid, die overlijdt, wanneer je midden in het schrijfproces zit van het album. Half geschreven met Clark en de andere helft niet! We moeten gewoon vooruit. Tot voor kort had ik niet echt naar dit album geluisterd. Het is alsof je tegen iemand aan stoot die je al lang niet meer hebt gezien en je wordt ingehaald en gaat dan verder. Dat is wat Adrenalize voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑