James Christian – Rude Awakening

James Christian – Rude Awakening

Jaar van Release: 1993

Label : Now & Then Records

Het is 1993 en James Christian, zanger van House Of Lords brengt zijn eerste solo album uit. Dit album was in het eerste handjevol releases van Now & Then Records en wordt nu opnieuw uitgebracht als onderdeel van hun vijfde verjaardag – nu als Frontiers Records & Now & Then Productions .

Iedereen die nog geen exemplaar van het geweldige en eerste solo-album van James heeft gekocht, moet dat nu doen.

James is onder meer de leadzanger geweest van Jasper Wrath, Eyes en House Of Lords .

House Of Lords is waar de zanger naam maakte en Rude Awakening past bij de stijl van die albums. Hoewel dit album nooit de productiekwaliteit van de albums van House Of Lords heeft geëvenaard, zijn de nummers op zijn zachtst gezegd zeker behorende tot grote arenarock en  klasse AOR.

Zijn soloalbum is ook een beetje zachter dan HOL, een meer AOR-mix van mid-tempo AOR-anthems zoals Pleasure And Pain, Brighter Day, Labor Of Love en Mother Night. Met de  unplugged ballads als Katie en Where Does Love Go When It’s Gone en de krachtballad Love Should’ve Brought You Home.

Voor de goede orde zijn er ook een paar House of Lords- stijl rockers in Don’t Start Me Up, The Warden (een vervolg op Demon’s Down), de feel good rocker Best Girl en Cold Day In Hell. Voor de House Of Lords fan, kan dit album dan ook bijna blind worden aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑