Thunder-Laughing At Judgement Day

Thunder-Laughing At Judgement Day

Jaar van Release: 1992

Label: EMI

Het album “Laughing at Judgement Day” van de Britse rockband Thunder, uitgebracht in 1992. Het derde album van Thunder, “Laughing at Judgement Day”, is een krachtig en energiek rockalbum dat de band op de kaart zette als een van de beste rockbands van de jaren negentig. Het album bevat een mix van stevige rocknummers en meer melodieuze ballads, allemaal uitgevoerd met de kenmerkende stijl van de band.

Dit is het tweede studioalbum van de Engelse hardrockband Thunder. Opgenomen tussen februari en juni 1992 in Outside Studios in Checkendon, werd het geproduceerd door de leadgitarist van de band Luke Morley en Andy Taylor (die het debuut Backstreet Symphony van de band hadden geproduceerd), en vervolgens gemixt door David Bascombe in AIR Studios in Londen. Het album werd op 24 augustus 1992 uitgebracht door EMI Records in Europa en Japan, en door Geffen Records in de Verenigde Staten.

Het materiaal op Laughing on Judgement Day is voornamelijk geschreven door Morley, hoewel drie nummers mede zijn geschreven door drummer Gary “Harry” James (waarvan er twee ook zijn toegeschreven aan zanger Danny Bowes en gitarist Ben Matthews), terwijl Taylor ook mee schreef twee liedjes. Het album kreeg positieve recensies van een aantal critici en piekte op nummer 2 in de UK Albums Chart, en ontving een gouden certificering van de British Phonographic Industry voor de verkopen van meer dan 100.000 exemplaren.

Het album opent met “Does It Feel Like Love?”, een krachtig rocknummer met een aanstekelijke riff en een opzwepende zangpartij van zanger Danny Bowes. Het daaropvolgende nummer, “Everybody Wants Her”, is een echte rocker met een catchy refrein en een geweldige solo van gitarist Luke Morley.

Het album bevat ook enkele ballads, zoals “A Better Man” en “Low Life in High Places”, die Bowes de kans geven om zijn emotionele zangtalent te tonen. De nummers hebben prachtige melodielijnen en krachtige teksten, waardoor ze zeer memorabel zijn.

De productie van het album is uitstekend, waardoor de verschillende instrumenten goed uitkomen en de nummers een helder en krachtig geluid hebben. Het album heeft een geweldige flow en elk nummer past perfect bij de rest van het album.

Het tweed album van Thunder, “Laughing at Judgement Day”, is een meesterwerk qu melodieuze rockmuziek. De band levert een geweldige prestatie op dit album en laat zien waarom ze zo’n grote naam waren in de jaren negentig. Het album is tijdloos en wordt nog steeds gewaardeerd door fans van het genre. Dit is een album dat je niet wilt missen als je een liefhebber bent van rockmuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑