Boston – Walk On

Boston – Walk On

Jaar van Release: 1994

Label : MCA

Maar liefst zeven jaar na “Third Stage” kwam Boston met “Walk On”. Van het oude Boston was alleen Tom Scholz nog over maar hij was ook verantwoordelijk voor het zo herkenbare gitaargeluid. “Walk On” klinkt vooral qua gitaren weer op en top, qua drums is het dit keer wat magerder maar ook qua hooks en melodieën. “Walk On” is absoluut niet slecht maar in 1994 liep eigenlijk niemand echt weg met deze plaat en dat is redelijk terecht. Het album is niets bijzonders en al helemaal geen klassieker. Vreemd is wel dat over een tijd van 18 jaar de band slechts 4 albums heeft afgeleverd die gek genoeg niet eens heel veel van elkaar verschillen terwijl in 18 jaar in de muziekwereld toch het één en ander is veranderd. Feit blijft “Walk On” is niet slecht maar voor Boston begrippen toch een tegenvaller. Uiteindelijk zou Third Stage de commerciële piek van Boston blijken te zijn. Walk On is eigenlijk een slap aftreksel van het voorgaande en Boston zou dat geluid nooit meer evenaren. Het album begint nog wel vol goede moed met openen “I Need Your Love”, dit is tevens het beste nummer van het album. Daarna scoren de meeste nummers wel een voldoende, zoals “Magdalene” en “What’s Your Name. Met uitzondering van de nummers “Walk On” en “Walk On Some More”, deze halen het niveau wat naar beneden. Wanneer je fan bent van de Boston klassiekers, kun je deze album gerust naast je laten liggen. Ben je een fervent Boston fan, die maling heeft aan verandering kun je het met een gerust hart aanschaffen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑