Bon Jovi – These Days

Bon Jovi – These Days

Jaar van Release: 1995

Label : Mercury

Het zesde studioalbum van Bon Jovi verschijnt drie jaar na het uiterst succesvolle Keep The Faith. These Days is een compleet ander Bon Jovi-album, want de teksten zijn nogal donker en ook maatschappijkritisch. Verder bevat het album een paar stevige nummers en natuurlijk de bekende ballads, maar toch was het album weer succesvol, vooral in Japan en Europa.

These Days is het eerste album zonder basgitarist Alec John Such, die op dit album trouwens vervangen wordt door Hugh McDonald, en werd geproduceerd door Peter Collins (Rush) in samenwerking met Sambora en Bon Jovi.

 These Days opent met de meest heavy track van het album Hey God en de zang van Jon Bon Jovi is hier fantastisch. De tekst is is nogal kritisch en misschien zelfs een beetje, voor Bon Jovi-songs ongebruikelijk, cynisch: “I know how busy you must be, but hey God, do you ever think about me? Hierna volgt een typische Bon Jovi-rocksong Something For The Pain, dat door het gitaarwerk van Sambora echter nogal bluesy klinkt. Daarna volgt de eerste ballad en tevens de grootste hit van dit album This Ain’t A Love Song. Ook de titelsong is een ballad en These Days was tevens jaren lang vaste prik op de setlist en is eigenlijk nog steeds een van de favoriete tracks van de diehard Bon Jovi-fans.

 Het bluesachtige Damned (met een superriff van Sambora) is ook weer een enigszins afwijkende song en dat wordt gevolgd door een ander hoogtepunt: My Guitar Lies Bleeding In My Arms; een prachtige song met een nogal depressieve tekst over verloren liefdes en de zinloosheid van het bestaan: “Each day you know you’re dying from the cradle to the grave. I get so numb sometimes, that I can’t feel the pain.” De melodieuze gitaarsolo’s van Sambora, de zang van Bon Jovi, de aangrijpende tekst en het kippenvelrefrein maken dit nummer tot een van de betere Bon Jovi-tracks. Het enige minpuntje op dit verder uitstekende rockalbum is het akoestische slotnummer Diamond Ring.

 Van het album werden maar liefst vijf singles uitgebracht: This Ain’t A Love Song, Something For The Pain, Lie To Me, These Days en Hey God. Maar de laatste twee songs haalden in Amerika de charts niet eens en ook Lie To Me (plaats 88) en Something For The Pain (plaats 76) deden het in Amerika commercieel gezien niet best.

 Het album deed het vooral in Japan zeer goed en debuteerde op plek een in de Oricon-hitparade en was destijds tevens het meest verkochte album door een niet-Japanse band. In Australië, Oostenrijk, Canada, Nederland, Finland, Duitsland, Ierland, Portugal en ook Engeland behaalde These Days de eerste plaats in de album hitparade! Maar in Amerika kon These Days geen potten breken en ook de pers was behoorlijk kritisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑