Leatherwolf – Leatherwolf I (Endangered Species)

Leatherwolf – Leatherwolf I (Endangered Species)

Jaar van Release: 1984

Label : Island Records

Leatherwolf is samen met Dio, Crimson Glory en vele anderen een van de vele prachtige power metalbands die uit de jaren 80 zijn voortgekomen. Deze band had twee albums met een eigen titel uitgebracht, wat voor veel verwarring zorgde. Om deze verwarring te voorkomen, noem ik het hun album uit 1984 vanwege de releasedatum. Desalniettemin levert dit titelloze album, uitgebracht onder het Island label, een aantal van de beste power metal uit de jaren 80. Terug naar het eerste album Endangered Species, deze is te benoemen als vrij eenvoudig thrash. De beste vijf nummers – “Spiter”, “Endangered Species”, “Kill and Kill Again”, “Leatherwolf” en “Season of the Witch” zijn nummers die eigenlijk van hun eerste ep komen. Met het nummer “Season of the Witch” en het titelnummer zetten ze heavy/trash achtig materiaal neer, maar aanzienlijk ingewikkelder dan alles wat Overkill en Savatage deden in die tijd

“Tonight’s the Night”, “Off the Track”, “Vagrant” en b-side ’83 demotrack, “The Hook”, zijn slechts iets minder begaafde nummers, deze zijn nummers zijn later toegevoegd bij de totstandkoming van de cd. Na deze cd kiest de band definitief naar het melodieuze metal kant te verkiezen boven de trash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑