Joshua – The Hand Is Quicker Than The Eye

Joshua – The Hand Is Quicker Than The Eye

Jaar van Release: 1983

Label : Enigma Records

Joshua is een christelijke metalband die in 1980 werd opgericht.  De band heeft zich opnieuw gevormd onder drie namen  Joshua, M Pire en Joshua Perahia – maar bleef zich concentreren op gitarist Joshua Perahia. Ondanks dat ze gevestigd zijn in Los Angeles, Californië, zijn ze vooral bekend buiten de Verenigde Staten.

De eerste release van de band was getiteld The Hand Is “Quicker Than The Eye”, wat verwijst naar Perahia’s gitaarvaardigheden en songwriting. De single “November Is Going Away”, uitgebracht door Enigma Records in 1983, was de grootste hit van de band en bereikte de nummer 1-status in Japan. Frontman Perahia had in 1983 een religieuze ervaring bij een bijbelstudie van Hal Lindsey, en bekeerde zich tot het protestantse christendom vanaf zijn Grieks-orthodoxe opvoeding.  Deze schijf is een uitstekend werk van de band en bevat melodieuze AOR/Hard Rock, dat de belangrijkste inspiratiebronnen in Journey ziet, maar dan in een meer gitaar ge-oriënterende versie en zeker meer neigend naar hardrock.

Het is jammer dat de uitstekende gitarist, Joshua Perahia (een virtuoos die zeker niet onderdoet voor zijn bekendste collega’s), zich nooit in de schijnwerpers heeft kunnen zetten. Ondanks goede kritieken en lovende recensies. Daarnaast heeft hij een schare goede muzikanten om zich heen weten te verzamelen, die de sound goed ondersteunt, met een zeer geloofwaardige en nooit voorspelbare zanger. We hebben het hier over het album dat opnieuw is uitgebracht in 2001, de oorspronkelijke versie is eigenlijk een EP bestaande uit 6 nummers. Bij de heruitgave zijn er nog eens 2 nummers toegevoegd. Persoonlijke favorieten van het album zijn: “November Is Going Away”, “Let’s Breakaway” en “Broken Dream”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑