Gary Moore – Victims Of The Future

Gary Moore – Victims Of The Future

Jaar van Release: 1983

Label : Virgin Records

Na het succes van de ‘Corridors of Power’ van voorgaande jaren, keerde Gary Moore in 1983 met zijn band terug met ‘Victims of the Future’, een album dat alle potentie heeft om niet alleen gelijk te zijn aan, maar ook om het vorige album te overtreffen.

Voortgaand in de hardrock / heavy metal-ader van ‘Corridors …’, zou ‘Victims …’ bijna exact dezelfde insteek gebruiken. Het album is een recht toe recht aan rock en roll en bevatten nummers zoals ‘Teenage Idol’ en ‘Hold On To Love’ maar ook meer de heavy nummers met een donkere ondertoon pseudo met het politiek geladen titelnummer en ‘Murder In The Skies’, een nummer over de Korean Air Lines-vlucht 007 wordt neergeschoten door de Sovjet-Unie. Bovendien bevatte ‘Victims …’ net als het vorige album het verplichte covernummer en dit keer zou het hoofdbestanddeel ‘Shapes of Things’ van The Yardbirds de Gary Moore-behandeling krijgen. Topper op de plaat is de ballad ‘Empty Rooms’, naast ‘Murder In The Skies’ die de show  stelen en een veelbetekenend beeld zou geven van wat Moore zijn latere carrière zou achtervolgen.

Met ‘Victims of the Future’ krijg je Gary Moore op zijn best, vooral op de eerste helft van het album, gevolgd door een nogal middelmatige kant twee, maar zelfs het gemiddelde is nog steeds redelijk goed. Helaas voor ‘Victims of the Future’ zou dit het hoogtepunt van Moore’s carrière als hardrock-artiest blijken te zijn en hoewel de Ierse legende dit album commercieel zou verslaan, zou hij nooit zijn creativiteit overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑