Dream Theater – A Change Of Seasons

Dream Theater – A Change Of Seasons

Jaar van release: 1995

Label : East West Records

Het blijft niet lang stil rond Dream Theater. Een krap jaar na Awake verschijnt A Change Of Seasons. Dit epische nummer van dik 23 minuten zou origineel onderdeel zijn van Images And Words, maar werd te lang bevonden door de platenmaatschappij.

Een oudere versie circuleert al een aantal jaren rond op bootlegs. Met een iets aangepaste tekst en compositie wordt met de studioversie van dit nummer meteen de nieuwe toetsenist Derek Sherinian geïntroduceerd, die in feite niet meer doet dan het inspelen van de door Kevin Moore geschreven partijen. De tekst van dit nummer gaat over de dood van Mike Portnoy’s moeder en de term ‘carpe diem’ (‘seize the day’), ontnomen uit de film Dead Poets Society, wordt een Dream Theater-handelsmerk.

De rest van het album bestaat uit een aantal live-covers en een medley van artiesten als Elton John, Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple en Kansas. Voor de mensen die meetellen: dit album wordt niet als officieel studioalbum meegerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑