Michael Schenker Group-Michael Schenker Group

MICHAEL SCHENKER GROUP – THE MICHAEL SCHENKER GROUP

JAAR VAN RELEASE : 1980

LABEL : CHRYSALIS

Schorpions, UFO en de jaren zeventig achterlatend, verwelkomt de Duitse gitarist Michael Schenker de jaren 1980 door een solocarrière aan te gaan met een zelfbenoemde band.

Michael Schenker voelde zich jarenlang bijzonder ongelukkig in UFO. Middenin een Amerikaanse tournee verdween de Duitse gitaargod van de aardbodem, maar in 1980 kwam hij heavy & clean terug met zijn eigen Michael Schenker Group. Een ijzersterke melodieuze hardrockformatie, wier titelloze debuut recht in de roos schoot. Bijna dertig jaar na dato zijn hun eerste albums uitstekend geremasterd opnieuw uitgebracht. Met name het laag heeft meer ballen en de drums (op het debuut een excellerende Simon Phillips.

De gitaar van Schenker is zeer aanwezig en energiek zonder ooit in dezelfde baanbrekende klasse te zitten als de groten van die tijd, zoals Blackmore, Van Halen, Iommi en de Maiden-tweeling. Gary Barden op zang heeft een goed bereik en voorziet de nummers hierdaar van een beetje irritante emotie, maar hij klinkt altijd gespannen.

De drums, bas en keyboard spel werden na het eerste album vervangen, ondanks de aanwezigheid van talent als Simon Phillips en Don Airy, om te worden vervangen door meer bekende namen als Cozy Powell en Paul Raymond. Het maakt echt niet veel uit: de drums, bas en toetsenborden komen nooit uit de diepe achtergrond van beide albums.

Armed And Ready en het instrumentale Into The Arena zijn de twee beste nummers van de partij. Er zijn verschillende andere solide nummers te vinden, waaronder Cry For The Nation , Lost Horizons , On And On , Let Sleeping Dogs Lie , and But I Want More . Achteraf gezien is dit waarschijnlijk het beste album dat de gitarist heeft afgeleverd. Het lijkt erop dat hij op geen enkel album de juiste muzikanten weet te vinden. Er zijn dan ook legio muzikanten en zangers die de man heeft versleten.  Niemand is wereldschokkend, maar ze creëren wel een respectabele erfenis. Michael Schenker was misschien geen metal-pionier, maar met zijn flying V was hij een graag geziene bijdrager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑