Rainbow-Long Live Rock ‘N’ Roll

RAINBOW – LONG LIVE ROCK ‘N ROLL

JAAR VAN RELEASE: 1978

LABEL: POLYDOR RECORDS

In 1978 brengt Rainbow hun laatste album uit met de vermaarde zanger Ronnie James Dio. Muzikaal gezien was het hoogtepunt al bereikt met de vorige twee albums “Ritchie Blackmore’s Rainbow” en “Rising”.  Maar op het album “Long Live Rock ‘N Roll staan ook een paar monumentale nummers. Inmiddels heeft de band al een behoorlijke schare fans opgebouwd, mede hierdoor werd in 1977 het live album “On Stage” op de markt gebracht.

Zo werd het nummer “Kill The King” al ten gehore gebracht op het live-album en krijgen we hier het studio-exemplaar voorgeschoteld. Het nummer heeft hierdoor een veel voller geluid gekregen. Een ander prominent nummer is het titelnummer “Long Live Rock ‘N Roll”, dat ook nog jaren later te horen is bij menig concert van DIO. Het nummer “L.A. Connection” is het nummer waarvoor de band heeft gekozen om deze als single weg te zetten en daar is zelfs een videoshoot van genomen. Het beste nummer van het album is het misterieuze opgebouwde “Gates Of Babylon” met magistraal gitaarwerk van Ritchie Blackmore die met donkere en orchestraal gitaarspel veel afwisseling brengt en  met bijna 7 minuten het een na langste nummer. Het langste nummer “Rainbow Eyes” is een zeer rustig balladesque nummer waar Dio’s stem tot zijn volle recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑