Vandenberg-Heading For A Storm

VANDENBERG – HEADING FOR A STORM

JAAR VAN RELEASE: 1983

LABEL : ATCO

Heading For A Storm verscheen een jaar na het zeer succesvolle debuutalbum Vandenberg. Op die plaat staat de megahit Burning Heart en mede door dat nummer werd Vandenberg als voorprogramma gevraagd voor topbands als Kiss en Ozzy Osbourne. Het tweede album blijkt helaas niet zo aan te slaan als het debuut, maar toch bevat Heading For A Storm wel degelijk een aantal zeer goede hardrocknummers. Net zoals op het debuut zijn alle liedjes weer geschreven door Adje Vandenberg en opnieuw werd het album weer geproduceerd door Stuart Epps in de legendarische Jimmy Page-studio’s.

 Heading For A Storm opent met Friday Night en Welcome To The Club. Beide waren potentiёle hitnummers. Waarom dat toch niet lukte, blijft een mysterie, maar het had waarschijnlijk met de verandering in muziekstijl te maken. De semiballade Different Worlds was gelukkig voor de band wel een bescheiden hit en werd vooral gezien als de opvolger van het zo succesvolle Burning Heart.

Heading For A Storm stelde met een 169ste plaats in de Amerikaanse hitparade nogal teleur en het derde album Alibi deed het nog slechter. Toch blijft Vandenbergs tweede album meer dan de moeite waard, zeker al door de toch weer imponerende gitaarsolo’s van Adje. Ook de surrealistische hoes van het album, geschilderd door de gitarist zelf, is opmerkelijk. En was muzikaal gezien een stap verder dan het debuut. Een pracht plaat, maar had de pech, dat het grote publiek, meer nummers ala Burning Heart op het oog had. Wanneer je de nummers opnieuw luistert zou de plaat toch meer credits moeten hebben dan het debuut. Al met al een album waar de echte Vandenberg sound nog te horen is. En heden ten dage een echte, misschien wel een vergeten klassieker mag worden genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑