Mark Free – Long Way From Love

Mark Free – Long Way From Love

Jaar van Release: 1993

Label: Now & Then Records

Marcie Michelle Free (geboren als Mark Edward Free op 12 april 1954) is een Amerikaanse rockzanger(es), vooral bekend als de leadzangeres van King Kobra, Signal en Unruly Child. Free begon professioneel te zingen op 19-jarige leeftijd terwijl ze in Flint, Michigan woonde. In 1975 verhuisde Free naar Las Vegas, Nevada, wat er uiteindelijk (in 1979) toe leidde dat ze verhuisde naar Los Angeles, CA, waar ze in 1983 Carmine Appice (Vanilla Fudge, Beck, Bogert & Appice, Rod Stewart) ontmoette. Samen vormden ze King Kobra en kregen een platencontract in 1984 bij Capitol Records. Free nam twee albums op met King Kobra, Ready to Strike en Thrill of a Lifetime, voordat hij in november 1986 vertrok om andere muzikale interesses na te streven. In 1987 vormde Free een band met gitarist Danny Jacob, bassist en toetsenist Erik Scott en drummer Jan Uvena, die later de naam Signal zou aannemen. Signal nam één album op voor EMI, Loud and Clear uit 1989. Zijn carrière kreeg een vervolg bij Unruly Child en tekende in 1991 bij Atlantic/Interscope Records en bracht in 1992 hun titelloze debuutalbum uit. In 1993 zong Free het themalied “(To Be) The Best of the Best”, voor de actiefilm Best of the Beste II. Eveneens in 1993 werd een soloalbum uitgebracht, bestaande uit demo’s die Free had gezongen voor een moeder/ dochter songwriting-duo genaamd Judithe en Robin Randall, op een onafhankelijk label in het VK genaamd Now & Then Records. Het album getiteld Long Way from Love werd in 1998 opnieuw uitgebracht op Frontiers Records.

In 1993 begon hij aan zijn eigen reis met een AOR-solodebuut, getiteld “Long Way from Home”. Het album is de ultieme jaren 90 AOR album voor elke melodieuze rockfan uit die tijd. Het staat vol met prachtige vocale uitvoeringen, indrukwekkende hooks en prachtige keyboard invullingen. “Long Way from Home” biedt een grote selectie aan radion rockers, waaronder opvallende nummers als “Someday You’ll Come Running to Me”, “Stranger Among Us”, “State of Love” en “The Last Time” springen eruit met adembenemende melodieën en teksten. Wellicht niet zo goed als het album dat hij opnam met Signal, maar komt dicht in de buurt. Het is jammer dat het album is opgenomen met een drumcomputer. Zou dit album met een voltallige band worden ingespeeld, zou het een meer ruigere en minder gepolijst geluid hebben gehad. Dan had het zeker het debuut van Signal kunnen evenaren.

Over het algemeen is “Long Way from Home” wat zachter, dan zijn werk hiervoor,maar absoluut een goed album, die Free aflevert als artiest en als songwriter, dat vind ik natuurlijk. In 1993 was melodieuze rock al dood en Mark Free kon het niet doen herleven met deze AOR-inspanning. Het album is echter een waar AOR meesterwerk en daar kan niets meer aan veranderen. Het is bijna onmogelijk om een ​​exemplaar te bemachtigen, maar als je het toch doet, aarzel dan niet om het te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑