Kingdom Come-Hands Of Time

Kingdom Come-Hands Of Time

Jaar van Release: 1991

Label: Polygram

In 1989 bracht Kingdom Come hun tweede LP uit, In Your Face, met (aanvankelijk) sterke verkopen om te wedijveren met hun platina-verkopende debuut, toen de band in augustus 1989 om persoonlijke redenen abrupt uit elkaar ging.

Zonder de rest van de band koos zanger en primaire songwriter Lenny Wolf ervoor om de naam van de band te behouden en een derde album op te nemen, de laatste internationale release van de band voor PolyGram . Wolf schreef samen met Hands of Time -songwriter Carol Tatum ( Angels of Venice ) en nam het album op met verschillende sessiegitaristen en drummers, waaronder toekomstige Poison- gitarist Blues Saraceno en voormalig danser-drummer Bam Bamm Shibley. Naast het zingen en co-schrijven van alle nummers, speelde Wolf ook bas en produceerde hij het album.

Het album “Hands of Time” van de Duitse hardrockband Kingdom Come, uitgebracht in 1991.

“Hands of Time” is het derde studioalbum van Kingdom Come en een echte hardrockklassieker uit de jaren negentig. Het album bevat enkele van de meest herkenbare nummers van de band en heeft een onmiskenbare energie en kracht.

Het album opent met de titeltrack “Hands of Time”, een nummer met een pakkende riff en krachtige vocalen van zanger Lenny Wolf. Het volgende nummer, “King of Nothing”, heeft een wat rustiger tempo maar is nog steeds erg krachtig en indrukwekkend.

Het album bevat ook enkele ballads, zoals “Friends” en “Can’t Deny”, die laten zien dat Kingdom Come ook in staat is om gevoelige nummers te schrijven. De vocalen van Wolf zijn op deze nummers bijzonder indrukwekkend en emotioneel.

De gitaarsolo’s van gitarist Danny Stag zijn ook een hoogtepunt op het album en zorgen voor een extra dimensie in de nummers. Het album heeft een uitstekende productie die de nummers een gebalanceerd en krachtig geluid geeft.

Hoewel “Hands of Time” misschien niet zo vernieuwend of experimenteel is als sommige andere albums uit de jaren negentig, is het een uitstekend voorbeeld van hardrock op zijn best. Het album heeft een tijdloze kwaliteit en de nummers zijn nog steeds populair bij fans van het genre.

Al met al is “Hands of Time” een indrukwekkend album van Kingdom Come en een klassieker in de hardrock scene. Het album heeft sterke nummers, krachtige vocalen en gitaarwerk, en een uitstekende productie. Als je een fan bent van hardrock uit de jaren negentig, is dit album zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑