Angelica – Rock Stock & Barrel

Angelica – Rock Stock & Barrel

Jaar van Release: 1991

Label : Intense Records.

Rock Stock & Barrel is Angelica’s 3e album en een van de 1e religieuze bandjes die via Ecovata werd besteld, vanwege recensies, zonder het vooraf te hebben geluisterd. Was aanvankelijk om een ​​of andere reden teleurgesteld in deze release. Vond dat de gitaartoon zwak was in vergelijking met andere vergelijkbare bands en dat de productie te glad was, luister maar naar Walkin ‘In Faith hun eerdere album .

Snel vooruitspoelen 1 jaar later & opnieuw geluisterd. Hoewel de gladde productie begon ik het album beter te waarderen. Wat mij betreft heeft dit een betere, meer gevarieerde songwriting dan Walkin ‘In Faith (iets dat dat album een ​​stuk beter maakte), en heeft het een interessantere zanger in Drew Bacca. Drew heeft veel meer persoonlijkheid & overtuiging in zijn zang dan Jerome Mazza ooit deed, wat deze nummers op zijn beurt meer kleur geeft.

Toch is dit een redelijk album, geen topper. Favoriete nummers zijn “The Fire Inside”, “Cover Me” met zijn akoestische intro en bluesy getinte, “Home Sweet Heaven” met zijn interessante riff, “Keep Pushin ‘On” met zijn hoge energie en “Rhyme and Reason” met zijn geweldige groove. Natuurlijk zou geen Angelica-album compleet zijn, zonder dat Dennis Cameron de kans krijgt om een ​​beetje te shredden, en we krijgen dat in “Bumble Boob Groove”, een gitaarinterpretatie van het klassieke stuk ” Flight of the Bumblebee “, evenals een instrumentaal versie van “Oh, Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑