Wild Horses – Bareback

Wild Horses – Bareback

Jaar van Release: 1991

Label: Atlantic Records

Bareback is het eerste album van de Amerikaanse rockband Wild Horses. Kort voor de opname van dit album verving de voormalige Shout-zanger John Levesque de originele Wild Horses-zanger Johnny Edwards, die Wild Horses verliet om Lou Gramm te vervangen in de band Foreigner. Wild Horses was een semi-supergroep die werd opgericht in de vroege jaren 90. De band bestond uit leden van verschillende bands, waaronder Dokken, Kingdome Come en Shout. Hoewel geen van deze bands immens populair was, zouden deze jongens een formidabele plaat creëren die hen naar het sterrendom had moeten schieten.

Bareback is een blues-rock georiënteerd album, het volgt dezelfde geest als bands als Whitesnake en Cinderella. Het album is van begin tot eind solide, nummers als Burn It Up, Whiskey Train, The River Song, Tell Me Something Good en Cool Me Down zijn allemaal hoogtepunten en hadden Wild Horses een grote blip op het radarscherm moeten maken.

Dit is een hardrockband met: Jeff Pilson (Dokken Fame) op Bass (Chris Lester vermeld als de officiële bassist van de groep), James Kottack (Kingdom Come, Krunk, Warrant, en momenteel met Scorpions) op drums, en Rick Steier (Kingdom Come, Warrant) op gitaar en zanger: John Levesque. De band stopte kort na de release in 1992. In 2003 keerde Wild Horses terug met dezelfde line-up die “Bareback” had opgenomen (met Pilson opnieuw op bas), en bracht een nieuw album uit met de titel “Dead Ahead” op Z Records.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑