Bride – Snakes In The Playground

Bride – Snakes In The Playground

Jaar van Release: 1992

Label : Starsong

‘Rattlesnake’, het eerste nummer van de release van Bride uit 1992, Snakes In The Playground . Toen ik deze plaat voor het eerst hoorde, hield ik van bands als Petra, Whiteheart en Stryper. Met alle respect voor die bands was Bride op een andere leest geschoeid.

Snakes In The Playground had iets dat de meeste christelijke rockplaten op dat moment niet hadden – agressie. De hele zaak was agressief. De muziek, de teksten en de hoge toon van Dale Thompson waren agressief. En dat is een van de dingen die deze plaat zo bijzonder maken.

Muzikaal staat het album vol met geweldige gitaarriffs waar elke band trots op zou zijn – seculier of christelijk. Er is ook een overvloed aan verzengende gitaarsolo’s verzorgd door Troy Thompson. Het is recht toe recht aan rock n ‘roll. Bride was niet bang om gevoelige onderwerpen aan te nemen en deed dat met een botte eerlijkheid en realisme die destijds voor veel luisteraars van christelijke muziek nieuw was. “Picture Perfect” schetst een beeld van de neerwaartse spiraal van een jong meisje en bevat de grafische lijn over abortus. En in “Don’t Use Me” geeft Dale Thompson een even grafisch verhaal over drugsmisbruik en de gevolgen ervan, en wijst naar Jezus als de enige uitweg uit dergelijke omstandigheden. In ‘Love, Money’ nemen ze het onderwerp immigratie aan, zelfs jaren voordat het zo’n hot politiek probleem werd.

Het slechtste nummer dat ik zou zeggen is “Somethings Never Change”, omdat het behoorlijk saai is en niets te bieden heeft. We krijgen twee prachtige ballades namelijk ‘I miss the rain’ die verschilt niet van die 80’s powerballads en het gaat meer in de lijn van Bon Jovi en Poison. ‘Goodbye’ is de andere ballade en het is piano georiënteerd zoals ‘Home Sweet Home’ van Motley Crue, maar deze heeft alleen piano. De vocale melodieën zijn goed uitgevoerd, gezien het feit dat ze tot nu toe geen ballads hebben gehad op hun 4 vorige albums. Een ander ding dat je zal opvallen is dat ze begonnen te experimenteren met veel meer geluiden en instrumenten net als Guns ’N Roses op het album Use Your Illusion I en II. Zoals bovengenoemd zijn er een paar nummers die er uitspringen, voor de rest is het vrij middelmatig voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑