Bon Jovi-Keep The Faith

BON JOVI – KEEP THE FAITH

JAAR VAN RELEASE: 1992

LABEL: MERCURY RECORDS

Keep the Faith is het vijfde studio album van de Amerikaanse rockband Bon Jovi . Uitgebracht op 3 november 1992 door Mercury Records. Het album werd geproduceerd door Bob Rock en werd opgenomen in de Little Mountain Sound Studios in Vancouver , Canada . Keep the Faith staat voor het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Bon Jovi, het markeren van een verandering van zowel beeld als geluid van de band.  Met het afstappen van hun vroege glam metal roots, de heerste in de voorgaande albums, met een meer “rock n roll” gedreven groove, werd het nieuwe geluid van Bon Jovi geïntroduceerd. Het album wendde zichaf  van zware drums en wilde gitaarsolo’s, maar in plaats daarvan een nieuwe geluidi, die bestond uit piano ballads en lange epische gitaarsolo’s. Dit is tevens het laatste album met de originele bassist Alec John Such , vóór zijn ontslag uit de band in 1994.

Jon Bon Jovi ’s eerste nummer van het album “Bed Of Roses” is geschreven in een hotelkamer in Los Angeles . Hij bracht een piano naar zijn kamer, dat in het hotel gebruikt werd  voor bruiloften. Dit is een persoonlijk nummer, die weergeeft hoe hij zich blootgesteld voelde, aan de problemen in die tijd.

“Dry County” is een nummer met het verhaal van zijn reis met de motor met beelden die hij in kleine steden zag, waar veel jongens al te vroeg in een bar hingen, die hun leven met drinken weggooiden, omdat ze de kans op een baan niet kregen.

Richie Sambora zei dat “Keep The Faith erkent hoe zwaar de jaren negentig zijn en probeert om een positieve boodschap in deze moeilijke tijden aan te moedigen.” I Believe “is een voorbeeld hiervan. Het vernietigt de mythe van afgoderij. De boodschap is dat mensen moeten geloven in zichzelf, geen beelden die ze zien op tv “.

“If I Where Your Mother” gaat over een man, die obsessief is, over zijn relatie met zijn vriendin. Het is het hardste nummer op de plaat.

In These Arms was het laatste nummer dat ze schreef voor het album. Bob Rock duwde ze om nog een nummer te schrijven en het was het enige nummer op het album dat werd geschreven door Jon Bon Jovi, David Bryan en Richie Sambora.

Zes singles werden uitgebracht van Keep The Faith tussen november 1992 en april 1994, met vier singles uitgegeven in de Verenigde Staten, en twee anderen vrijgegeven alleen buiten de Verenigde Staten. Het album’s eerste single, ” Keep The Faith “, werd uitgebracht op oktober 1992 een maand voor het album. ” Bed of Roses ‘werd uitgebracht als de tweede single. I Believe “werd alleen uitgebracht in Europa en Australië. In april 1994 werd de laatste single-album uitgebracht alleen in Europa en Australië. “Dry County.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑