Unruly Child – Waiting For The Sun

Unruly Child – Waiting For The Sun

Jaar van Release: 1998

Label: MTM Music

“Waiting for the sun” is het tweede studioalbum van de Amerikaanse AOR-band “Unruly Child”, oorspronkelijk uitgebracht in 1998. Zes jaar na hun debuut richtten originele leden Bruce Gowdy (gitaar, keyboards, bas) en Jay Schellen (drums) een contract met MTM Music voor een tweede studio-release. Samen met de bewonderenswaardige talenten van de beroemde melodieuze rockzangeres Kelly Hansen (momenteel frontman van `Foreigner’) die met Schellen had gediend in de hardrock/glammetalgroep ‘Hurricane’ uit de jaren ’80, bracht de groep opnieuw een solide lucratieve plaat binnen het genre.

Gezien de periode van zes jaar tussen de twee albums en de verandering van leadzanger, is “Waiting for the sun” verrassend in lijn met de stijl van hun titelloze debuutalbum. Het is dezelfde mix van akoestische ritmegitaren en keyboardlagen met daarbovenop elektrische gitaarleads terwijl ze worden ondersteund door een nogal gereserveerde ritmesectie. Het is duidelijk dat “Waiting for the sun” een vocaal gedreven album is en wat dat betreft sterk leunt op de prestaties van Kelly Hansen.

Het is niet zo goed als het eerste album, laten we daarmee beginnen, want deze stond gevuld met eersteklas, immens aanstekelijke nummers, terwijl “Waiting For The Sun” hier en daar toch een ander pad volgt. We kunnen nog steeds geniet van nummers als ‘Why Should I Care’, ‘Man Inside’ en ‘Still Believe’. Terwijl de pittige opener ‘Heart Run Free’, door de originele zanger Mark Free is meegeschreven. ‘Forever’ en vooral ‘Do You Ever Think Of Me’ (geschreven door Steeplechase-bassist Bob Held en Foreigner/Spys-toetsenist Al Greenwood) zijn ook nog van hetzelfde niveau. Dit zijn echter de nummers die het hoge openingsniveau makkelijk kunnen vasthouden. Maar de nummers hierna, duwen deze cd net onder de achtpuntsgrens. Jammer, toch blijft het gevoel, dat er meer in zat.

Hoewel misschien enigszins wat ondergesneeuwd door zijn voorganger, was “Waiting for the Sun” een bewonderenswaardige poging van het tweede deel van “Unruly Child” dat nog steeds zijn mannetje staat in de hedendaagse AOR-scene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑