Fates Warning – A Pleasant Shade Of Gray

Fates Warning – A Pleasant Shade Of Gray

Jaar van release : 1997

Label : Metal

‘A Pleasant Shade Of Gray’ – oorspronkelijk uitgebracht in 1997 – kan algemeen beschouwd worden als het album waarop Fates Warning een progressieve richting uitging, met numerieke delen in plaats van songtitels en een conceptuele aanpak. Het album is eerder al eens terug uitgebracht, zoals je hier kunt lezen, maar nu doet men er nog een schepje bovenop. Het album is voor het eerst op vinyl verkrijgbaar.

Fates Warning’s epische A Pleasant Shade of Grey is een van die albums, die je vaker moet beluisteren. Zo verdeeld als de meeste Fates-fans voorbij Arch vs. Alder zijn, heeft dit album ook veel fans verdeeld. Het vergde een drastische verandering in hun geluid, meer progressief, dan ze eerder hadden gedaan, en menig fan vroeg zich af waarom ze deze richting opgingen. Als fan van de band sinds de release van Parallels , was ik meteen in trance door de nieuwe richting. Het had aanzienlijk complexe muzikale passages, briljante instrumentatie, angstaanjagende vocalen, en zelfs binnen deze complexiteit is er overal een eenvoudige melodische toon. Alder’s stem overstijgt alles wat hij eerder had gedaan, gepaard met het prachtige gitaarwerk van Jim Matheos, de tegendraadse ritme van drummer Mark Zonder, de pulserende bas van Joey Vera, en de verbluffende keyboardbeheersing van Kevin Moore. Misschien niet een album dat in het  Fates Warning oevre meteen naar voren springt, maar zet de cd nog maar eens op, het blijft een fantastisch schijfje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑