Fates Warning- Disconnected

Fates Warning- Disconnected

Jaar van release: 2000
Label: Massacre Records

Fates Warning zijn inmiddels al lang geen onbekenden meer in progressieve hardrock/metal circuit. Het eerste nummer ( Intro)  “Disconnected Part 1” start met een huilende gitaar en keyboardgeluiden die door de atmosfeer blazen. Het tweede nummer “One” laat de geweldige combinatie zien tussen het stemgeluid van Adler en Matheos gitaargeluid en het herkenbare drumbeats van Zonder. Een zeer energiek nummer het goed nummer. “So” opent met een misterieus keyboard intro, de sterke tekst verwijst naar de tegenstelling in mensen, die alles hebben, maar toch niet te vreden zijn, geen energie hebben en alleen maar moe zijn. Het vierde nummer “Pieces Of Me” is weer een typische Fates Warning nummer. Het is een strak nummer let maar op bas en drums, waarbij halverwege het nummer een zweverige pauze wordt genomen, om daarna weer in de aanval te gaan. In “Something from Nothing” zien we de gitaarpartijen en de keyboardpartijen van Kevin Moore in elkaar samensmelten. Het bijna 11 minuten durende nummer kent verschillende variaties en intervallen gedurende het nummer. Het navolgende 16 minuten durende “Still Remains” is waarschijnlijk na mening luisterbeurt het topnummer van het album. Hier in toont Fates Warning zijn veelzijdigheid in zowel vocale als instrumentale arrangementen. Het album wordt afgesloten met het vervolg op het openingsintro “Disconnected Part II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑