Within Temptation – Mother Earth

Within Temptation – Mother Earth

Jaar van release: 2000
Label: DSFA

Het is een echt Nederlands succesverhaal aan het worden: zwaar georkestreerde rock, gedompeld in een sprookjesachtige sfeer en met een belangrijke rol voor een zangeres. De band overdonderde de popscene drie jaar geleden met hun debuut “Enter”, een plaat vol doomy metal en afwisseling tussen de grunts van gitarist Robert Westerholt en de glasheldere zang van Sharon den Adel. In een aantal opzichten is Within Temptation een totaal nieuwe band. De sfeer van muziek is van donker en doomy veranderd in gevarieerd, rijk gearrangeerd en sterk keltisch van sfeer. In “Dark Wings” klinkt de invloed van Kate Bush door, terwijl de bombastische manier waarop “Deceiver of Fools” ingezet wordt doet denken aan de projecten van Arjen Lucassen. “In Perfect Harmony” doet daarentegen denken aan keltische acts als Enya en Clannad. De band komt terecht tot de conclussie dat voor een deathgrunt in deze nieuwe aanpak niet langer plaats is. De uitgebalanceerde productie van Oscar Holleman en de bijdragen van o.a. Arjen Lucassen en Lex Vogelaar tillen de plaat naar een hoger niveau. Het is resultaat mag er dan ook zijn, iets waar we in Nederland trots op mogen zijn. Met als eerste single “Ice Queen” staat de band voor het eerst in de hitparade. Met dit album in hun bagage, lees kwaliteiten, zal de band het nog ver brengen. Sterker: nog groter te laten worden dan de band al was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑