Journey – Arrival

Journey – Arrival

Jaar van release: 2001
Label:Sony Music

Na veel vijfen en zessen is “Arrival” eindelijk uit in Europa. Niet minder dan 15 tracks sieren de plaat, waaronder de kersverse nummers “World Gone Wild” en “Nothing Comes Close”. Op de soundtrack van de film “Armageddon” stond al een song van Journey die heel veel belovend klonk. Daarna ging de band eerst toeren in Amerika om daarna met Kevin Shirley de studio te betrekken. Van diverse kanten sijpelden er berichten binnen dat nieuwe zanger Steve Auguri live nog al tegen viel. Maar wat de man op “Arrival” laat horen, kan ik alleen maar beoordelen met grote klasse. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om in de voetsporen te treden van Steve Perry, maar Auguri stelt in zijn geheel niet teleur. De band heeft bijna een jaar getourd en heeft tijdens deze tour al het materiaal voor het album geschreven. Het is een CD worden met een aantal gigantisch mooie uitschieters. Vooral de ballades “Loving by You” , “Livin’ to do”, “Kiss me Softly” en “Lifetime of Dreams”. Alle Journey ingrediënten zijn overigens op het album te vinden. De bluesy feel van Neal Shon, de mooie arrangementen en het kleurrijke toetsenwerk van Jonathan Cain. Feit is wel dat de ingetogen en meer mid-tempo nummers talrijker aanwezig zijn, dan het snelle en het stevige werk. Een CD die je als AOR fan gewoon weg niet mag laten liggen. Hopenlijk kan Journey met deze CD er voor zorgen dat het genre weer wat aan aanzien en prestige terugwint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑