Eclipse – The Truth And A Little More

Eclipse – The Truth And A Little More

Jaar van release: 2001
Label:Z records

We hebben hier te maken met een nieuwe Zweedse band met hun debuut “The Truth And A Little More”.  Dit is een nieuwe frisse band bestaand uit drummer/toetsenist Anders Berlin, bekend van de Prog-metal groep Timescape, zanger/gitarist Erik Martesson en gitarist Magnus Henriksson. Wie nu verwacht dat dit een prog-metal album is, slaat de plank volledig mis. Het materiaal heeft nogal wat weg van de oudere Europe albums. En dit komt vooral doordat qua zanglijnen en geluid Martensson en Joey Tempest broers hadden kunnen zijn.

De muziek kan dan ook worden gekarakteriseerd als een klassieke traktatie van Europe & Danger Danger album met dat verschil dat deze een facelift heeft doorstaan en voldoet aan de eisen van deze tijd.  Het album opent met  “Midnight train” een grote funky uptempo rocker met een catchy refrein. Ook de volgende nummers “I thought I had it all” en “How many times” hebben een hoog Europe gehalte. Maar het album bevat ook nummers met een andere stijl zoals: “The Truth” een mooie mix van klassieke hardrock. Op menig hardrock album mag de ballad niet worden vergeten, op dit album vinden we de ballad “Message Of Love” en “A Little More”. Dit is inderdaad een goed debuut ook gelet op het gitaarwerk, volgens de heren zelf gedeeltelijk geinspireerd, door hoe kan het ook anders dan de Zweedse topgitartist Yngwie Malmsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑