Def Leppard – X 

Def Leppard – X

Jaar van release: 2002
Label: Mercury

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar eind jaren tachtig was Def Leppard een van de grootste rockbands ter wereld. Van “Hysteria”  ging voornamelijk in Amerika het onwaarschijnlijke aantal van 16 miljoen exemplaren over de toonbank. De britten weten een brug te slaan tussen de pop en rockmarkt. Na het mislukte grunge experiment met het album “Euphoria” toerde men uitgebreid door Amerika. Dit tiende album “X” is de vierde schijf in de vertouwde bezetting Elliott, Savage, Collen, Campbell en Allen en werd grotendeels in zanger Elliott’s huis te Dublin geschreven. In Los Angeles schreef men met de van Aerosmith bekende Marty Frederiksen drie tracks en in Zweden schreef men verrassend genoeg twee dagen lang nummers met duo Carlsson en Aldeheim, verantwoordelijk voor de pophits van o.a. Britney Spears. Het album toont aan dat de heren slechts weinig van hun glans hebben verloren en nog steeds garant staan voor vloeiende, soepel en melodieus klinkende rock, die soms heel poppy, soms vurig rockend. “X”is een feest van herkenning geworden en hoewel de band nauwelijks voor verrassingen zorgt, blijkt de gouden formule in het nieuw millennium nog niets aan kracht te hebben ingeboet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑