Unruly Child – Worlds Collide

Unruly Child – Worlds Collide

Jaar van Release: 2010

Label: Frontiers

Wie had er ooit nog gehad een nieuw album van Unruly Child te mogen verwelkomen? Zeg nou eerlijk, niemand toch! Soms blijkt het onverwachte toch waargemaakt te kunnen worden, want met deze ‘Worlds Collide’ wordt dan toch uiteindelijk het vierde studio-album van dit melodieuze rock gezelschap op de markt gebracht. En nog wel in de originele bezetting van het debuut-album, dus met gitarist Bruce Gowdy, keyboard-speler Guy Allison, bassist Larry Antonino, drummer Jay Schellen en zangeres Marcie Free (die op het debuut en voor de geslachtsverandering nog gewoon Mark Free heette).

De geslachtsverandering van laatstgenoemde heeft zeker geen invloed gehad op het stemgeluid, zoals overigens ook al duidelijk was op de in 1995 uitgebrachte solo-plaat ‘Tormented’, want Marcie zingt zoals we van hem…uuuhhh…haar gewend zijn!
‘World Collide’ is stilistisch gezien erg nauw verwant met de debuutplaat, maar dan met een wat modernere sound. Dat wordt al meteen duidelijk wanneer opener ‘Show Me The Money’ de plaat aftrapt, een nummer met een lekkere groove maar waarin in mijn beleving de songtitel wel erg vaak herhaalt wordt. Het navolgende ‘Insane’ is mijns inziens een stuk beter en mag zich samen met titelnummer ‘When Worlds Collide’, de ballad ‘Tell Another Lie’, mijn persoonlijke favoriet ‘Love Is Blind’ (met een zeer aanstekelijke melodielijn) en ‘Neverland’ tot de beste tracks van het album rekenen. Het moge duidelijk zijn dat Unruly Child nog steeds een band is om terdege rekening mee te houden in het melodieuze rock genre en ik hoop dat ook van harte dat ze hun voornemen om deze plaat ook live te gaan promoten daadwerkelijk gaan waarmaken! Welkom terug, jongens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑