Paul Shortino / JK Northrup – Back On Track

Paul Shortino / JK Northrup – Back On Track

Jaar van release: 2003
Label: Shire Records

Jk Northrup is een bekende gitarist die veel studiowerk heeft gedaan en verschillende solo albums heeft opgenomen en ook heeft meegespeeld in vele bands. Zanger Paul Shortino zong ook op verschillende platen van verschillende bands maar heeft vooral bekendheid vergaard door zijn werk bij Rough cutt en Quiet Riot. In 1993 maakten deze twee heren samen een plaatje dat nu heruitgebracht is op het nieuwe Shire Records label.

De muziek van de heren klinkt tien jaar later nog altijd zeer goed. De melodieuze hardrock met AOR elementen is nog altijd zeer de moeite waard. Dat heeft enkele redenen. De voornaamste reden is het ijzersterk gitaarwerk. Spetterende hardrock solo’s worden afgewisseld met bluesy gitaarspel. Een andere reden dat deze plaat de moeite waard is, is de emotionele geladen stem van Paul Shortino. Het album is erg afwisselend en boeit de volle 11 nummers. Op dit ‘ten year anniversary’ album staan ook nog eens vier bonus nummers die perfect passen met de oorspronkelijke nummers van het album.

AOR en hardrock fans die dit plaatje hebben gemist kunnen dit natuurlijk nu wel aanschaffen. Een mooi hardrockalbum met prachtig zang-en gitaarwerk dat niet oubollig overkomt. Gelukkig hebben ze wel dat oorspronkelijke lelijke ‘hair metal’ hoesje vervangen door een minder ergere foto. Persoonlijk vind ik deze muziek ook beter en interessanter dan de meeste 80’s popmetalbands. Een aanrader in het genre dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑