Pride Of Lions – Pride Of Lions

Pride Of Lions – Pride Of Lions

Jaar van release: 2003
Label: Frontiers Records

De naam Jim Peterik zal niet iedereen iets zeggen. Toch heeft iedereen wel eens muziek van de man gehoord. Hij is namelijk verantwoordelijk voor “Eye of the Tiger” en “Burning Heart”, de hits van Rocky III en IV, die nog steeds geregeld op de radio te horen zijn. Jarenlang was hij samen met Frankie Sullivan en Jimi Jamison de motor achter het succes van Survivor. Die band is inmiddels al enkele jaren ter ziele en Jim Peterik heeft sindsdien een rits bands versleten (o.a. Ides of March en Mecca).
De laatste jaren componeert hij alleen. Via de president van het Frontiers label ontmoette Peterik de jonge zanger Toby Hitchcock (geen familie van de beroemde regisseur). Deze knaap beschikt over een stem die een kruising is tussen Jimi Jamison en Bobby Kimball (Toto). Ze namen samen een nummer op en merkten dat het klikte. Zo goed dat ze een nieuwe band oprichtten: Pride of Lions.
Het gelijknamige debuut is een feest voor liefhebbers van melodieuze rock. Alle songs zijn van hoog niveau en liggen in het verlengde van Survivor klassiekers als “Vital Signs” en “When Seconds Count”. De composities zijn goed geschreven, hebben een kop en een staart, soms mooie solo’s en het zangwerk is inderdaad goed verzorgd. Hier en daar kun je wel horen dat het om een jonge kereltje gaat, maar over het algemeen maakt hij een goede indruk. Door het constante niveau is het moeilijk om een uitschieter aan te wijzen, maar als single zou “Love on the Rocks” een goede keuze zijn. De liefhebbers van melodieuze rock (Toto, Survivor, Harem Scarem etc.) kunnen deze schijf met een gerust hart aanschaffen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑